02 mei 2006

Eikel

Je bent de overheid en hebt een miljoen euro tot je beschikking. Wat doe je ermee?

a) Iets nuttigs.

b) Een tenenkrommend slechte site maken, in de hoop dat jongeren op weg van rotten.com naar ogrish.com even langskomen. Normaal gesproken zou je dan nog 990.000 euro over moeten hebben, maar je vindt een manier om het allemaal op te maken.

c) Als in b, maar dan inclusief een bups reclame voor MSN. Zodat jongeren meteen leren dat monopolistische multinationals hun vriend zijn.

d) Als in c, maar je maakt alle bezoekers ook nog even uit voor eikel. Langssurfende jongeren kunnen een testje doen, waarna ze verteld wordt of ze een grote of een kleine eikel zijn. Dat vinden jongeren namelijk dope shit, een overheid die ze uitmaakt voor eikel.

e) Als in d, maar dan met een rapper. Want niets is zo dope en zo shit en zo ontzettend hip en jong en snel als een rapper die jongeren vertelt dat een eikel zijn echt niet vet cool is, weet je.

Ruim één miljoen euro. De makers van de website moeten blij zijn geweest met hun contacten bij de overheid: daar kun je tenminste doodleuk beweren dat het een miljoen euro kost om een Flashfilmpje te maken. En in plaats van een beroerte te krijgen of op z’n minst flauw te vallen, maken ze daar het bedrag gewoon over. Dat je vervolgens in een dag tijd een lelijke kutsite in elkaar prutst, daar maalt niemand om.

Of zou er echt gebrainstormd, gefocusgroept en geweetikwat zijn om tot dit resultaat te komen? Zouden er mensen zijn die oprecht menen dat de website iets anders is dan geldklopperij zonder enige vorm van maatschappelijk nut? Zou ergens iemand rondlopen die dit wanstaltige ding beschouwt als een gemeende poging om de verruwing in de samenleving een halt toe te roepen? Die werkelijk niet inziet dat de samenleving alleen maar ruwer wordt als mensen zien dat hun belastinggeld aan dit soort drollendraaierij wordt besteed?

Mocht dit blog worden gelezen door overheidsambtenaren: als er binnenkort een miljoen vrijkomt voor watvoorbreezahsletjebenjij.nl, houd ik me aanbevolen als webmaster.

6 Reacties:

Blogger Dirkjandiederic zei...

Die site kan ik beter maken met alleen gebruikt wc-papier...

Met antwoord e wordt je overigens een eikel met een ipod... Geen slechte keus dus.

2 mei 2006 om 17:43  
Anonymous wout zei...

Misschien kennen jullie 'm al, maar de SP ontwierp voor een fractie van één miljoen http://www.watvooreikelszijnjullie.nl/

2 mei 2006 om 17:50  
Anonymous Anoniem zei...

En misschien moeten jullie nog wat geld uitgeven aan een html-cursusje?

2 mei 2006 om 17:52  
Blogger Bart Braun zei...

@Anonymous: Jajaja, ligt niet aan Iknik, maar aan Blogger. Wisywig in Firefox levert een versie op die in Explorer vol code staat. Is het nu trouwens andersom?

2 mei 2006 om 18:10  
Anonymous Buke zei...

Persoonlijk denk ik dat de reclamespots op TV ook bijdragen aan de hoge kosten van dit project. Wat niet weg neemt dat het hele initiatief volkomen kut is

2 mei 2006 om 18:39  
Anonymous Buke zei...

Heeft iemand de raps gezien op die site? Over tenenkrommend gesproken.

2 mei 2006 om 19:19  

Een reactie posten

<< Home