20 april 2007

Bajeskledij

De negers en mocro's in onze gevangenissen dragen te dure kleren, en daar kunnen onze arme gevangenisbewaarders blijkbaar niet mee omgaan. Alle gevangenen in een uniform! Dat ook blank uitschot wel eens een gouden ketting omheeft, is blijkbaar minder relevant.

Maar goed, mij zult u niet horen roepen dat onze bajesklanten recht hebben op vrije expressie en kledingkeuze. Het is niet voor niets een gevangenis.

Bovendien zijn er goede ervaringen bij diè andere omgeving waar veel delinquente allochtonen op elkaar gepropt zijn. Bij de Burger King en McDonalds zijn uniformen heel gewoon. Als mensen er hetzelfde uitzien, gaan ze namelijk beter samenwerken. Een gevangenispakje zou dus moeten helpen - zolang er geen massale uitbraak gepland wordt.

Rest de vraag hoe het eruit moet gaan zien. Grijs, omdat het goedkoop is? Met een doelwit erop, voor als ze ontsnappen? Roze, zodat ze niet meer durven ontsnappen? Of een gimp suit, dat ze niet zelfstandig uit kunnen trekken? Als het gaat om recidive-vermindering, zit je in elk geval goed.