18 april 2007

Kinderliefde

Norbert de Jonge, secretaris voor de PNVD, moet opkankeren uit Nijmegen. Niet omdat een pedo bij de studie pedagogiek de kat wat op het spek bindt, maar omdat 'iemand die zich in het openbaar pedofiel noemt, haaks staat op het katholieke karakter van de Radboud Universiteit.'

Het staat er echt. Jarenlang goldt de K in Katholieke Universiteit Nijmegen als een dekmantel: in werkelijkheid studeerde je in het Havanna aan de Waal, een in-en-in socialistisch bolwerk.

Een paar jaar terug had het instituut een miljoenen kostende naamsverandering om van die K af te komen. Maar nu er een pedo - die nooit is veroordeeld, en ontkent daadwerkelijk aan kindjes te zitten - rondloopt, zijn ze ineens helemaal in den heere.

Nog kut dat ze van huis uit katholiek zijn. Geen kerk waar zoveel aan kindertjes wordt gezeten als de Roomse.

Norbert gaat nu naar Leiden, als het aan hem ligt. Als die universiteit al een eigen karakter heeft, dan is het een liberaal karakter. Benieuwd of daar nog een stok van gemaakt kan worden om deze hond mee te slaan.

2 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Moest die niet al veel langer weg?

Dat de K uit de naam is verdwenen heeft maar ten dele te maken met de katholieke identiteit. Het heeft meer te maken met het feit dat de meeste Katholieke Universiteiten in het buitenland een slechte onderzoeksnaam hebben. Er wordt nog steeds gebeden bij academische plechtigheden etc.

20 april 2007 om 12:44  
Anonymous Anoniem zei...

Hij moest al eerder weg, en is toen in beroep gegaan. Dat beroep is goedgekeurd.

20 april 2007 om 16:04  

Een reactie posten

<< Home