02 juli 2006

Schoon

Zo, de toer de frans is begonnen, met een mooi gekortwiekte line-up aan de start. De kutkrant mompelde op de voorpagina al iets over 'alsof de rest van de fietsers die tour op een bord bruine bonen met spek rijdt (€-link).' Zelf ben ik groot voorstander van doping, al was het maar omdat sporters er dood van gaan.

Als je de wil hebt om te winnen, dan moet je er ook echt voor durven gaan. Gezondheid geschmondheid, en sportvrouwen zijn toch al lelijk dus dan kan dat borsthaar er ook nog wel bij. Het opzij zetten van je gezondheid voor je ambities is sowieso niet voorbehouden aan topsporters. De computerprogrammeur die elke avond pizza boven zijn toetsenbord naar binnen slobbert doet het ook, en ik ken meerdere schrijvers die alcohol als een brandstof voor hun werk beschouwen.

U begrijpt, ik geloof er geen flikker van dat het WK voetbal in Duitsland dopingvrij zou zijn. Zoveel ego's, zoveel wil om te winnen, zulke ambities, zoveel medische staf, het kan niet anders of er gaan daar meer drugs rond dan op een illegale houseparty.

Ik zou het nou juist zo leuk vinden als dàt ook in beeld kwam. De naald met dikke grijze pap die in een sportersbil verdwijnt. De verdediger die 's nachts om vier uur huilend om slaappillen smeekt omdat hij gaat malen van de pep. De veertigjarige oud-spits in een rolstoel, die uitlegt dat hij ècht, ècht alles ervoor over had om te winnen. Betere sportprestaties, meer drama, en de kans om het kijkend publiek wat medische kennis bij te brengen. Prachtige televisie, toch?

2 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Dikke grijze pap bij blote billen. Is er iets dat je ons wil vertellen, Bart?

2 juli 2006 om 15:25  
Anonymous De Piet zei...

Op de Spaanse lijst staan ook voetballers, maar de namen zijn geloof ik nog niet vrijgegeven. Het kan dus nog....

2 juli 2006 om 21:57  

Een reactie posten

<< Home