29 juni 2006

Nieuws: Fietsen is nog steeds saai

De bommetjestrui voor de renner die de meeste handgranaten in het peleton werpt. Wettelijk verplicht maximale dopingverstrekking aan alle deelnemers. De laatste renner die aan het einde van de dag binnenkomt gaat met fiets en al de krokodillenvijver in. Verboden om onderweg af te stappen; u schijt het homo-erotische wielrenbroekje maar vol. Een etappe waterfietsen over de Golf van Biskaje. De Alpe d'huez op in een met beton volgegoten ligfiets. Niks sportvoeding: 's avonds verplicht deelnemen aan de lokale Franse specialiteiten - en de dag daarna lekker een paar honderd kilometer fietsen met je pens vol vette quiche en een kater van de wijn.

Ik heb er al eerder over gefilosofeerd; maar ook dit jaar zal de Tour de France waardeloos saai worden. 'Jamaar dit jaar doet Lance Armstrong niet mee, dus is het spannend wie hem gaat winnen!' hoor ik het aan de buis gekluisterde wielrenplebs mekkeren. Nee, dat is helemaal niet spannend.

Wielrennen is saai, wielrennen is kut, wielrennen krijgt teveel aandacht op televisie en het enige goede van wielrennen is dat de renners er impotent van worden en zich dus niet voort zullen planten. Met een beetje mazzel zijn we dus over twintig jaar van die onzin verlost. Tot die tijd blijf ik hopen dat de organisatie van de Tour mijn suggesties overneemt, maar die zullen wel net zo hardleers zijn als de Fifa.

4 Reacties:

Anonymous De Piet zei...

Heb jij niet gewoon een hekel aan alle sport?

29 juni 2006 om 18:31  
Blogger Bart Braun zei...

Wielrennen is helemaal geen sport. Wielrennen is gewoon fietsen.

Anyway, het lijkt erop dat mijn advies wel heel volledig wordt genegeerd: http://www.lequipe.fr/Cyclisme/20060630_104027Dev.html

30 juni 2006 om 12:00  
Anonymous De Piet zei...

Ach, misschien wint er dit jaar dan eens een Raborenner de Tour...

30 juni 2006 om 15:12  
Blogger Bart Braun zei...

Maar om terug te komen op je vraag: ik heb al eens betoogd dat vrouwentennis de ultieme kijksport is.
http://iknik.blogspot.com/2006/05/pleidooi.html

1 juli 2006 om 00:19  

Een reactie posten

<< Home