26 juni 2006

De Kaart

En zo bereiken we, vanwege de jammerlijke uitschakeling van Nederland, nu alweer het slot van onze serie WK-fictie. Het doel was om via een serie korte verhaaltjes de tekortkomingen van voetbal als kijksport te illustreren (bijvoorbeeld het schrijnende gebrek aan olifanten). Gisterenavond verloor Oranje met 1-0 van Portugal, en slaagde het er en passant in om zèlf nog veel beter die tekortkomingen te laten zien.

Onze laatste suggestie: het opheffen van de gele kaart. We hebben kunnen zien hoe het spel er alleen maar leuker op wordt naarmate er meer mensen uit het veld gaan. Laat die miljonairs maar eens wat extra lopen: op elke overtreding waar vroeger geel op stond, volgt nu het verlaten van het veld. Volgende wedstrijd gewoon weer meedoen.

Deze regel zal zonder verdere aanpassing ertoe leiden dat er nog meer schwalbes gemaakt worden. Daarnaast zijn snoeiharde overtredingen ook hartstikke leuk om naar te kijken. Daarom pleiten wij voor de aanvullende invoering van de Groene Kaart.

Dat werkt zo: Figo loopt expres tegen de elleboog van Bouhlarouz en valt huilend op de grond. De scheids loopt op Figo af, schopt hem nonchalant tegen het hoofd en geeft Bouhlarouz een groene kaart. De volgende keer dat Figo doorbreekt en Bouhla hem met een tackle op kuithoogte van scoren weerhoudt, zou die laatste het veld moeten ruimen. De groene kaart kun je echter inzetten om elke overtreding waarop geen onmiddellijke ziekenhuisopname volgt kwijt te schelden.

U ziet het voor zich? Bedenk wel dat Nederland ook met deze regels nog steeds zou hebben verloren, gisteren. Maar het was een nog enerverender pot geweest.

1 Reacties:

Anonymous mescaline zei...

Nogal wat kleurenblinden zouden geen idee hebben of de rode of de groene kaart wordt voorgehouden. Leuk idee verder.

26 juni 2006 om 12:08  

Een reactie posten

<< Home