24 juni 2006

Blafband

Goede zaak, dat rokertje pesten. Niet meer roken op het strand, niet meer buiten roken (binnen mocht al lang niet meer). In Nederland lopen we nog wat achter, maar van mij mag dat rookverbod in de horeca er best komen.

Ik vind het echter vreemd, dat een andere groep overlastveroorzakers zo volkomen wordt genegeerd. De hondenbezitter. Hele volksstammen lijken te denken dat een hond hèt hippe assecoire is om mee te slepen naar de kroeg. Eén hond is nog tot daar aan toe, al stinkt dat wel veel erger dan een sigaret. Ten onrechte gaat iedereen er vanuit dat hondenlucht wel niet kankerverwekkend zal zijn, maar tot dat vaststaat mogen die beesten vrij op straat lopen.

Als je echter twee honden krijgt, of één slecht getrainde hond, dan is je avond meteen naar de kloten. Blaffen, rennen, snuffelen en een baasje dat erbij staat alsof het allemaal gezellig is. Het valt nog mee dat je in de kroeg niet rond de hondenschijt hoef te laveren, zoals steeds vaker in stationshallen. Een kwestie van tijd, de gemiddelde hondenbezitter kennende.

Misschien dat voortaan de blafband verplicht gesteld kan worden voor honden die zich in de openbare ruimte begeven? Vergeleken met het installeren van een afzuiginstallatie voor tabaksrook stelt het niets voor, en het is nog dierenmishandeling ook, dus dat is twee vliegen in één klap.

Persoonlijk zou ik liever zien dat honden op zijn minst onder de wapenwet vielen. Een beest dat zo dom is moet je niet in handen van mensen geven. Het zal er nooit van komen in dit land; maar mag ik in elk geval een fractie van de bescherming die rookhaters krijgen?

8 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Over die laatste link gesproken; een anti-hondenavond, wat een goed idee! Ik kondig hierbij aan washetmaarwat.nl het eerstvolgende professioneel opgezette hondenhatersfestijn royaal zal sponsoren. Organisaties kunnen contact met ons opnemen voor de voorwaarden.

24 juni 2006 om 21:44  
Blogger Sigi zei...

Voor hond kun je ook kind lezen,

25 juni 2006 om 02:53  
Blogger Bart Braun zei...

Och, de meeste ouders storten uitgeput voor de buis elke avond, gaan niet de kroeg in. Kinderen moeten bovendien op tijd naar bed; en als ze hun poep niet kunnen ophouden krijgen ze een luier. Waarom is de hondenluier eigenlijk nog niet verplicht?

25 juni 2006 om 12:37  
Anonymous Buke zei...

Hulde voor dit stuk. Ook omdat jullie de lijsttrekkersverkiezing van d66 hebben genegeerd

26 juni 2006 om 10:01  
Anonymous Anoniem zei...

wat een verschrikkelijke mensen zijn jullie!!!!!
ik heb hier gewoon geen woorden voor. anti-hondenavond? poepluiers? ziek zijn jullie! waarom begin je niet gewoon een politieke partij? kun je naast de pedo's gaan zitten.
leven en laten leven! en respect voor elkaar. we leven samen op deze aardbol!

5 juli 2006 om 12:19  
Blogger Bart Braun zei...

Acht uitroeptekens, geen hoofdletters. Volgens mij hebben we hier een hoaxert: een echte BrEEzAh is juist vele te royaal met kapitalen OMFG LOLZ!!!1!

24 juli 2006 om 21:52  
Anonymous Anoniem zei...

Dit is nog steeds een vrij land. Wat een ophef over honden zeg, belachelijk! En Bart noemt zich journalist......... Kom maar eens met echt goede argumenten! Juist als journalist moet jij weten dat je niet alles over 1 kam kan scheren!

Vier uitroeptekens EN hoofdletters.....

7 augustus 2006 om 09:04  
Anonymous Anoniem zei...

Belachelijk deze reactie, Wij hebben een schat van een hond, poept netjes met zijn kontje in de heg en ja, hij blaft veel en heeft daarvoor zo een band om af en toe. Het is GEEN dierenmishandeling hoor. Prima dat je niet van honden houd maar dit is wel HEEEEEEL erg. het lijkt wel of je een beetje teroristisch bent, ga lekker meedoen met Mohammed B of zo, kun je ook lekker in de isoleer je mening uit zingen.

13 mei 2007 om 13:33  

Een reactie posten

<< Home