30 augustus 2006

Poortjes

Geert Wilders is een xenofobe engerd. Een schreeuwlelijk, een moslimbasher, een populist. Bovendien heeft hij zijn Kamerzetel gepikt van de VVD.

Moslimfundi’s kunnen Wilders wel schieten. Daarom zwermen er voortdurend mannen in pak om hem heen, met zonnebrillen op en oortjes in. Lijfwachten die hem moeten beschermen tegen aanslagen, en die betaald worden door de overheid. Terecht, want Wilders is behalve eng en akelig ook Kamerlid.

De beveiligers van Wilders hebben de man het dringende advies gegeven detectiepoortjes te plaatsen in zalen waar hij spreekt. Maar die moet hij wel zelf dokken, want de Staat betaalt alleen de kosten van persoonsgebonden beveiliging. En in de strikte zin van het woord vallen metaaldetectors daar niet onder.

Er valt wat voor te zeggen om Geert Wilders in zijn sop gaar te laten koken. De overheid is niet verantwoordelijk voor de verkiezingskas van politici (afgezien van de subsidies die partijen, terecht, pas krijgen als ze zetels hebben gewonnen) en wie geen geld heeft om vijftig campagneavonden te houden, houdt er maar wat minder. Of hij gaat met de pet rond bij de leden van de partij.

Aan de andere kant: doneer Wilders het geld voor die poortjes niet, en hij zal, met enig recht, beargumenteren dat Nederland te weinig doet om de vrijheid van meningsuiting te beschermen. In minder gunstige gevallen wordt hij vermoord door een fundi, al dan niet op een manier waarvan ook omstanders het slachtoffer worden.

En het zou ook vreselijk konterig staan: de ene na de andere compleet onzinnige antiterrorismewet in het leven roepen, maar tegelijkertijd te beroerd te zijn om vijftig mille te lappen voor iemand die waarschijnlijk echt gevaar loopt. Bovendien wordt het misschien tijd om wat te doen aan het imago van Nederland als land waar critici van de islam worden omgelegd of weggepest.

Geef die gast z’n poortjes en laat hem zijn nare ideeën spuien. Alles beter dan een overheid die te krenterig is om politici hun recht op meningsuiting te garanderen.

6 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Hoeveel aanwijzingen voor dreiging moeten er zijn voordat de overheid tot zo'n subsidie over gaat?

30 augustus 2006 om 12:01  
Anonymous wout zei...

Oh, maar is de overheid ook verplicht om twee agenten met me mee te sturen als ik gewoon erg graag "kènkerlijer" tegen opgeschoten hangjeugd roep?

30 augustus 2006 om 12:03  
Blogger Iknik zei...

Wel als je Kamerlid zou zijn :)

30 augustus 2006 om 12:49  
Anonymous De Piet zei...

Als je kamerlid bent wsl wel, maar dan mag je dat soort uitspraken weer niet doen.
Wat Wilders betreft: kunnen die veiligheids agenten geen mensen fouilleren? Dan heb je die poortjes niet meer nodig...

30 augustus 2006 om 12:50  
Blogger Ruben van Hooidonk zei...

Alsof die poortjes iets uit zouden maken. Twee voorbeelden waarin die poortjes volkomen zinloos zouden zijn geweest:

Pim F.
Theo v. G.

30 augustus 2006 om 20:12  
Anonymous Hiram zei...

Eigen poortjes eerst. Zet Wilders zelf poortjes neer, dan plaatst de staat der Nederlanden er ook een paar. Dat lijkt me redelijk.

31 augustus 2006 om 07:40  

Een reactie plaatsen

<< Home