02 maart 2006

Getto

Het lijkt me heerlijk: een wijk zonder pubers met hun brommertjes, zonder luidruchtige studenten, zonder krijsende baby’s bij de de buren. Ik zou best in een wijk met alleen maar 55-plussers willen wonen. De meeste 55-plussers ook, zo blijkt.

Het allermooiste van zo'n wijk voor bejaarden en baby-boomers is natuurlijk dat je ineens veel meer grip krijgt op de demografie van je land. Eén goedgemikte griepuitbraak en je hebt al je potentiële slachtoffers bij elkaar. Bij de jaarlijkse barbecues het vlees nèt iets te kort op het vuur en weg is je vergrijzingsproblematiek.

Een ander voordeel is dat je de wijk (of de stad) perfect kunt afstemmen op de bewoners. Stoepen niet te hoog, goed openbaar vervoer, en buiten de wijk een flatgebouw voor Filippijnse verzorgsters. In het midden van de stad komt een revolutionair type begraafplaats van twintig verdiepingen hoog.

Dat aanpassen is een prima reden om meer van dit soort specifieke getto's te gaan bouwen. We sluiten studenten al op in eigen concentratie-campussen, binnenkort dus een Nederlands bejaardendorp. Nu is het tijd voor de volgende stap: Langendam.

Langendam is een nog op te richten gemeenschap in het Noordelijkste puntje van Friesland, waar mensen van meer dan 1.95 gezellig samen met elkaar lang kunnen wezen. Lekker hoge stoepjes, bussen met verhoogd plafond, openbare toiletten waar een normaal mens zijn hoofd tegen stoot, alles aangepast. Alle lange mensen van Nederland zullen er dolgraag heentrekken om samen hun aandoening te dragen, en zo kunnen normale mensen ook eens op hun gemak naar een optreden of bioscoop.

Het enige dat ik nog niet zie is hoe je in Langendam aan populatiebeheersing kan doen. Misschien iedereen verplicht op excursie sturen naar speciale steden voor rokers?

2 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

1.95? Die grens kan toch wel wat lager?

Poek

2 maart 2006 om 19:09  
Anonymous wout zei...

Nee, want dan val ik er ook onder.

Maar waarom ons beperken tot getto's? Laten we heel Nederland verdelen: De Veluwe voor de SGP, Rotterdam naar de LPF, Amsterdam voor de PVDA en Oss aan de SP enz.

Binnen twee jaar heeft het wanbeleid in Rotterdam, de communistische dictatuur van Oss en de theocratische tirannie op de Veluwe alle Neder- en Medelanders naar Amsterdam gedreven, waardoor we nu eindelijk eens een relatief levensvatbare regering kunnen samenstellen. Dan zijn we eindelijk van alle idealisten af.

2 maart 2006 om 23:53  

Een reactie posten

<< Home