25 februari 2006

Mondkapjes

Nederland slaat massaal mondkapjes in, zo meldt het ANP> Ik vraag me af waarom... Volgens het bericht is het aantal bestellingen massaal toegenomen sinds minister Veerman bekend maakte dat de vogelgriep ook naar Nederland zal komen.

Worden we dan echt een maatschappij die massaal met mondkapjes over straat gaat lopen? Het mooie van de huis, tuin en keukenmondkapjes is dat de goede dingen niet veel uithalen. Ze zijn vooral fijn als het stoffig is of nemen wat roet weg (wat een reden is waarom men in veel Aziatische steden met de kapjes over straat loopt). Ten tweede zie je artsen ermee rondlopen (bij ER en Chicago Hope), maar die hebben ze juist aan om de patient die ze aan het behandelen zijn niet te besmetten en niet andersom.

Enkele jaren geleden kreeg ik een geweldige bijbaan, ik mocht dierenartsen helpen die boerderijen gingen bezoeken in de gebieden waar mond en klauwzeer was geconstateerd. Om besmetting te voorkomen moest je auto elke keer over matten heenrijden en moest deze bovendien schoongemaakt worden. Je moest je kleding (inclusief ondergoed) naar de kookwas brengen na een bezoek, zelf moest je je uitgebreid met antibacteriele zeep wassen en bovendien kreeg je twee pakken over je reguliere kleding aan. Deze pakjes werden destijds aangeduid als maanpakken, ze bevatten namelijk ook 2 mondkapjes, en die moesten ook massaal worden verwisseld.

Mijn vermoeden? Er komt sowieso vogelgriep naar Nederland. Dan komen er weer massale ontruimings- en onderzoekteams die allemaal desinffectie en mondkapjes nodig hebben. De verantwoordelijken zijn nu mondkapjes aan het bestellen en niet zozeer je buurman... Maar ja, we willen sensatienieuws tegenwoordig

2 Reacties:

Blogger momoniek zei...

Ben jij geen mondkapjes aan het bestellen dan? Ik bestel ze nu per 1000. :)

26 februari 2006 om 12:42  
Blogger Bart Braun zei...

Zojuist op Schiphol alles bij elkaar zo'n tien mensen (zagen er allemaal uit als Aziatische toeristen) met een mondkapje zien lopen.

Overigens is het voor de lezers misschien leuk om te weten dat Kevin niet alleen meewerkt aan preventief ruimen van veeboerderijen, maar ook vegetariƫr is.

26 februari 2006 om 16:44  

Een reactie posten

<< Home