26 februari 2006

Lalaaliedje

Bij verkiezingen horen liedjes. We zien meestal lijsttrekkers die bij een of ander bekend nummer een dansje doen en waarbij dat nummer een slogan wordt.
Niet altijd gaat zoiets even goed, zo konden vorig jaar de rolling stones zich behoorlijk opwinden toen hun nummer Angie gebruikt werd om grafgezicht Angela Merkel van de duitse Christendemocraten te promoten.

Alhoewel politici uit de Tweede Kamer momenteel weinig te zoeken hebben in de gemeentes, denken zij er kennelijk toch anders over. Ze lopen door het land en tv- en radioprogramma's zijn gevuld met de kopstukken. Geluiden van Kamerleden die niet normaal zijn krijgen we ook uitgebreid te horen, waarna er een uitleg gegeven wordt voor een reuzegrote affiche met Partijlogo erop.

Maar we moeten ook de jeugd bereiken. Terwijl burgermeester Leers op eigen wijze samen met de Heideroosjes pleit voor de legalisering van wiet, dachten christendemocraten dat zoiets misschien wel eens een goede zet zou kunnen zijn. Zo kunnen we nu 'de Don' horen rappen over het verderfelijke Nederland waar geblowd wordt en dat dat slecht is. Het zou een antwoord moeten zijn, maar het komt wel precies op het juiste moment voor de verkiezingen...

Wat mij alleen het meest verbaasd is dat 'de Don' met zijn antidrugsliedje begeleid wordt door een, naar mijn vermoeden, groep Marrokaanse jongeren. Niks mis mee. Alleen is dit niet net een groep juist vaker dan gemiddeld (op straat) aan het blowen is?