20 juni 2007

Bioblog: buik omhoog

Aaaahhh. Een giant baby giant manta, en er is nog een filmpje van de geboorte ook. Zoals alle duikers ben ik dol op manta’s: de wereld kan er altijd eentje extra gebruiken, al is het in een aquarium.

Toch valt het nieuws een beetje weg tegen het andere nieuws uit de aquariumwereld deze week. In Atlanta ging een walvishaai dood, de tweede in een half jaar. In Monterey stierf verleden jaar een witte haai omdat hij maar niet snapte dat je niet door de buitenkant van je aquarium heen kunt zwemmen.

In dierentuinen weten ze inmiddels de meeste dieren tot hoogbejaarde leeftijd overeind te houden, in de grootste en beste aquaria ter wereld komen de spektakelstukken nog regelmatig boven drijven. Het is niet voor niets dat nù pas een keer een enkele mantapup geboren wordt. Het eerste walvishaaienkalf laat nog op zich wachten.

Dierentuinen hebben in het verleden bedreigde diersoorten voor uitsterven behoed. Voor aquaria lijkt in de toekomst een vergelijkbare rol weggelegd, met onze huidige overbelaste zeeën. Maar voordat het zover is, zullen er nog heel wat Nortons doodgaan. Acceptabel? Zeg het in de comments!
Update: het beestje is inmiddels dood, nog voor ze een naam kreeg.

1 Reacties:

Anonymous wout zei...

Geen gezeik allemaal door de vissticks

24 juni 2007 om 20:49  

Een reactie posten

<< Home