19 juni 2007

Sni-sna-snapnie?UTRECHT- Van alle Nederlandse provincies heeft Flevoland het afgelopen jaar economisch het best gepresteerd. Dat blijkt uit een jaarlijkse studie van de Rabobank naar de economische prestaties van provincies en regio’s. De winnar van vorig jaar, de provincie Utrecht, staat nu op een tweede plaats. Flevoland voerde de ranglijst drie jaar lang aan, maar moest vorig jaar plaatsmaken voor Utrecht. Van de Nederlandse provincies presteert Zeeland economisch het slechtst. (ANP).

Is dit niet een geweldig stukje van het ANP van deze dinsdag 19 juni? In dit extreem korte stukje staat in plaats van iets nuttigs twee keer oud nieuws: Utrecht was vorig jaar tweede. Heel leuk is dit nieuws wel voor Flevoland. Daar zijn vast de flessen champagne opengetrokken, want hé, weer terug op één qua economische prestaties.

Wat die economische prestaties nu precies inhouden wordt niet verteld en om eerlijk te zijn heb ik geen idee wat het is. Hebben huishoudens meer verdiend dan het jaar ervoor? Heeft de provincie meer geld ontvangen dan uitgegeven? Hebben de gemeenten van de jongste provincie het meeste gekort op voorzieningen? Of zijn er in meer plaatsen in Flevoland filialen geopend van de Rabobank?

Dat de Rabobank iets met dit nietszeggende bericht te maken heeft is duidelijk. Zij hebben kennelijk dit onderzoek betaald dan wel uitgevoerd en waarschijnlijk gepubliceerd. De vraag die blijft bestaan is of dat er daadwerkelijk iets onderzocht is, of dat dit puur een gratis reclame-uiting is voor de Boerenleenbank. Want in alle kranten staat nu gratis hun naam en zelfs op blogs verschijnt nu hun geweldige onderzoek met toenaam. Dus wat wil je meer als PR- dan wel marketingmanager?