21 april 2005

Druk

We zijn er weer. Het was een drukke week waarin van alles gebeurde, maar ook één waarin ik met de beste wil van de wereld geen tijd had om een stukje bij elkaar te schrijven.

Dat terwijl ik daar wel degelijk behoefte aan had toen ik hoorde dat een groep voetbalsupporters een trein vakkundig had gedemonteerd. Jaren geleden riepen politici al om het hardst dat het eens uit moest zijn met dat voetbalgeweld, maar blijkbaar is dat ontzettend moeilijk. Terwijl Marokkanen binnenkort het risico lopen dat ze een meldingsplicht krijgen als ze net iets te vaak naar Al-Jazeera kijken, kunnen hooligans een halve stad slopen zonder dat iemand ze een strobreed in de weg legt.

Of toen staatssecretaris van Defensie Van der Knaap vond dat leden van het kabinet met excellentie moeten worden aangesproken. De ijzervreters doen dat nog, en het wordt hoog tijd dat het gepeupel ook maar eens respect toont voor bewindslieden, vond de bewindsman. Nu moet je eens goed luisteren snorremans, het plebs heeft je nooit gevraagd of je alsjeblieft staatssecretaris wilde worden, en als je wil dat iemand je excellentie noemt dan laat je maar een dame van plezier langskomen. Respect dwing je af, lul.

Zo zal niemand het in z’n hoofd halen om de nieuwe paus te begroeten met “Yo, Bennie!”. In tegenstelling tot Van der Knaap heeft Benedictus XVI niet de uitstraling van een overspannen aardrijkskundeleraar die tijdens de les net iets te vaak aan de meisjes zit, maar die van een wijze leider. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat hij ook daadwerkelijk wijs is - of dat hij nog nooit net iets te vaak aan de jongetjes heeft gezeten - maar hij straalt uit dat hij, anders dan een heleboel anderen, geschikt is voor zijn nieuwe functie. En er zijn een boel ministers en staatssecretarissen waarvan dat niet gezegd kan worden.

Zo beweerde minister Donner dat de Europese grondwet nieuwe oorlogen kan voorkomen. Hij gaf Joegoslavië als voorbeeld, blijkbaar in de veronderstelling dat dat land geen grondwet had toen de burgeroorlog uitbrak.

De volgende column komt gewoon weer morgen.

3 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

You get a respect for that, girls.
For suure.

21 april 2005 om 15:14  
Anonymous Anoniem zei...

We wachten af. De nieuwe paus is al weer bijna dood, dus kom maar op met die stukjes.

21 april 2005 om 15:55  
Anonymous Anoniem zei...

Back in business!!! Blij te zien dat de problemen des werelds je niet ontschoten zijn....

22 april 2005 om 10:27  

Een reactie posten

<< Home