31 maart 2005

Recht

Goed, we hebben dus: een Amerikaans kasplantje dat twee weken geen water kreeg en vervolgens overleed, ondanks hardnekkige pogingen van diverse politici om op de stoel van de rechter te gaan zitten en het arme kind weer aan de voeding te hangen. De vraag is hoe lang het zal duren voor een Christenfundamentalist meneer Schiavo vermoordt middels een zelfmoordaanslag, waarna de martelaar zal worden opgenomen in het paradijs alwaar veertig republikeinse knapen hem tot in de eeuwigheid ter beschikking zullen staan.

We hebben ook: een rechter die politicus werd, eerst links, toen rechts, en inmiddels een stroming op zichzelf. Niemand weet precies of de politicus principes heeft, en zo ja welke, en dat is de reden dat bijna niemand twee jaar geleden op hem stemde. Hij was daar zo boos over dat hij vervolgens besloot het volk te gaan naaien, samen met de Nederlandse Christenfundi’s en de Volkspartij-en-met-volk-bedoelen-we-natuurlijk-niet-alleen-de-
autochtonen-maar-als-het-ons-uitkomt-om-wat-islamofobie-te-
verspreiden-dan-zijn-we-daar-niet-te-beroerd-voor voor
Vrijheid-voor-werkgevers-en-rijke-mensen-in-het-algemeen-en-
vooral-niet-voor-die-gemene-moslimterroristen en Democratie-
behalve-natuurlijk-voor-moslimterroristen-luister-anders-naar-
Ayaan-als-je-ons-niet-gelooft.

Zaterdag beslist de achterban van de politicus of zijn partij weer aan de beademing mag of niet. Hij kan trots de cadeautjes laten zien die zijn partij, en daarmee le peuple, gekregen heeft: zakgeldverhoging en plannen om het omroepstelsel te veranderen. Dat zou tijd worden: de burger heeft er recht op dat zijn belastingcenten worden besteed aan ongenadig harde bezuinigingen in plaats van aan leuke televisieprogramma’s. Bovendien, als hij straks tot z’n vijfenzeventigste zestig uur per week moet werken, heeft hij toch geen tijd om t.v. te kijken.

De nieuwe schandknaap van de ex-rechter heeft in het verleden wel eens een referendum geblokkeerd omdat het volk z’n bek moet houden, maar een kniesoor die daar op let. Desondanks zijn er plannen om de partij komende zaterdag om zeep te helpen, en dat zou natuurlijk een zwarte dag zou zijn voor de democratie (want een zwarte dag voor de partij, en daar zit immers de D van Democraten in) en niet te vergeten: allemaal de schuld van de Oppositie, die veel te veel gevoerd wordt. Het is te hopen voor de politicus dat hij zaterdag nog in staat is te communiceren, anders ziet het er somber voor hem uit.

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Waaahhh! Zelfs hier :)

Is dat mens net dood, staat er in de VS in de kranten dat het nog niet voorbij is. Nee me dunkt..

4 april 2005 om 16:39  

Een reactie posten

<< Home