29 augustus 2005

Geen daden, maar woorden

Een enkeling van u is het misschien al opgevallen: onze meesterlijke website wordt sinds kort niet alleen bezocht door u, zeer gewaardeerde lezer, maar ook door zogenaamde spambots.
Een spambot is een computerprogrammaatje dat van website naar website surft, en daar waar mogelijk in de comments reclame maakt. Nu zijn wij groot voorstanders van meer reclame op onze website - maar dan moet er wel voor betaald worden. Belangstellende adverteerders kunnen zich melden op ikniks.blog@lycos.nl.

Niet-betalende advertenties in onze comments worden net zo rigoreus gewist als racistische opmerkingen of oproepen tot geweld. Omdat wij in theorie wat beters te doen hebben dan regelmatig ons blog modereren, hebben wij dankzij de aardige mensen van blogger nu de beschikking over een woordherkenningsprogramma. Voordat u uw gewaardeerde comments in kunt voeren, krijgt u een plaatje met een woord te zien. Dat woord moet u even overtypen.
Spambots zijn daar te dom voor, en lopen zo tegen muren van hun eigen vervelendheid en simpelheid aan.

Uw comments, daarentegen, zijn even welkom als altijd. Laat u zich niet ontmoedigen door dit simpele wachtwoordsysteem! Als het om wat voor reden dan ook problemen blijkt te geven lossen we die natuurlijk op, dus laat dat ons ook weten - stuur een mailtje met wat je aan het doen was, welke browser je gebruikte en wat de computer toen zei. Wij verwachten echter dat alles goed gaat, dus kijkt u tot de geplande verhuizing tegen de woordjes aan. Excuses voor het ongemak.

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Ik ben voor een simpeler somsysteem, met het antwoord 5, of 666 voor mijn part.

6 september 2005 om 13:00  

Een reactie posten

<< Home