04 januari 2006

Bloggies

"Maar Bart", zo vroegen sommige bezoekers mij na mijn post van maandag, "waarom staat er bij jullie goede voornemens niets over het winnen van de Dutch Bloggies?"
Een goede vraag. Kijk, op zich wordt het dit jaar een treurige aangelegenheid daar in Amsterdam. De regels zijn zo aangepast dat er in maximaal twee categoriën gewonnen kan worden. Een Geenstijl dat met zeven van die bokaaltjes naar huis gaat zit er dus niet in.
We spelen dus een nepwedstrijdje en iedereen die straks een bloggie wint zal tot de lengte der dagen moeten horen dat ze alleen maar won omdat de échte winnaar van competitie uitgesloten was.
Iknik vond het allemaal niet zo'n bezwaar: wij zijn toch immers op sommige punten gewoon beter? Ik twijfelde nog steeds: met al die goede voornemens worden we dit jaar nog een stuk vetter, mooier, blinkender en bezoekerstrekkender, maar de bloggies-uitreikingen zijn al in maart. Waarom niet nog een jaartje wachten?
"Ongezien de Tiefus!", bulderde hij mij in Stijlloos dialect toe. "Schrijf er nou maar wat over - Bartjan Spruyt en de Pabo-dozen die niet kunnen rekenen pakken we later nog wel een keer. Dit trekt meer bezoekers naar onze site, en het geeft onze bezoekers de kans om ook eens wat te doén in de baas zijn tijd."
Bij deze dus: u kunt de komende weken op ons stemmen via www.dutchbloggies.nl. Egotrippers als wij zijn hebben we elk drie van onze eigen post genomineerd voor de wedstrijd 'beste post', maar het staat jullie natuurlijk vrij om ons ook in andere categoriën hoog te plaatsen. Over ego-trip gesproken: wat vonden jullie eigenlijk onze beste posts?

Onze concurrentie probeert hun bezoekers over te halen tot stemmen door porno of bier. Zelf werden wij ooit vergeleken met de opiniepagina van NRC, dus wij komen met een saaie prijs voor ouwe lullen. Wie een screenshot mailt naar ikniks.blog@lycos.nl waarin wij kunnen zien dat hij of zij op ons gestemd heeft, maakt kans op een bundel columns van Elsbeth Etty.

9 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Ik ken nog wel een paar mensen die vorig jaar "deskundige jury" waren. Het gaat erom dat je die mensen hun kont likt. Nomineren helpt nauwelijks iets.
Dus...

4 januari 2006 om 16:55  
Anonymous Anoniem zei...

O ja, de mailadressen zijn voor een zacht prijsje te koop.

Ellen

Zelf ook nomineerbaar met www.nijmegencentraal.nl :)

4 januari 2006 om 16:57  
Blogger Bart Braun zei...

Hebben we natuurlijk allang gedaan. Jou nomineren, dat is, niet de kont likken van de deskundige jury.

4 januari 2006 om 17:17  
Anonymous Anoniem zei...

Echt waar? mmm, misschien moet ik jullie dan ook maar nomineren. :)

(ik heb nog geen enkele site genomineerd hoor)

5 januari 2006 om 09:16  
Anonymous Anoniem zei...

Braaf gedaan.

5 januari 2006 om 09:33  
Anonymous Buke zei...

Dit kwam van geenstijl af: "Een zeer vreemde fout bij de Bloggies. Stijlloze redactieleden die eerder stemden lieten weten dat vooral GeenStijlnominaties foetsie waren. Uit diepgaand onderzoek blijkt dat het nominatiesysteem de 1,2 en 3 posities zelf willekeurig invult. Laat dat stemmen maar dus."

5 januari 2006 om 10:08  
Anonymous Anoniem zei...

Diepgaand onderzoek van Geenstijl, poepoe.

5 januari 2006 om 10:21  
Blogger Iknik zei...

Riiight...

Wanneer was eigenlijk de laatste keer dat Geenstijl met een scoop kwam die a)waar en b)meer dan zomaar wat gebitch was?

5 januari 2006 om 10:25  
Blogger Bart Braun zei...

De mensen van de Bloggies hebben dat natuurlijk ook gezien. Dit is hun reactie:

"De Dutch Bloggies zijn weer begonnen, dus zaten we al te wachten op een herkauwde reactie van GeenStijl. Dat herkauwen mag u wel heel letterlijk nemen, want een gedeelte van een vorige post over de Dutch Bloggies is geheel overgenomen. Overigens stopt Schumacher er dit seizoen waarschijnlijk mee, misschien moeten ze die vergelijking dan maar verder doorzetten."

5 januari 2006 om 10:33  

Een reactie posten

<< Home