31 januari 2006

Kraken

Krakers. Vetharige, werkschuwe bijstandstrekkers die niet alleen prinipieel veganistisch eten, maar die ook nog eens denken dat je pas een anarchopunker bent als je dat woord schrijft als veganisties. Extreem links geteisem dat parasiteert op de welvaartsstaat onder het mom van verheven idealen, die zelden meer om het lijf hebben dan narcisties, hedonisties nihilisme met als dat zo uitkomt een vleugje hippie.

Zoiets, in elk geval. De hierboven beschreven categorie mensen bestaat, en is ongetwijfeld ook vertegenwoordigd in kraakpanden. Misschien zelfs licht oververtegenwoordigd.

Lijst Vastgoed ergert zich al jaren aan dat linkse schorem, dat huizen bezet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het nieuwe plan van minister Dekker van VROM, kraken geheel verbieden, zal de partij dan ook als muziek in de oren klinken. Bij de VVD zijn ze blijkbaar van mening dat kraken weinig liberaal is, en erg christelijk is het ook al niet. Ten minste, dat lijkt het CDA te vinden.

Eén woord: antikraak. Als een kraakpand voornamelijk illegalen en criminelen huisvest, zoals CDA’er Jan ten Hoopen beweert, dan moet je voorkomen dat het een kraakpand wordt. Met andere woorden: je moet voorkomen dat er een heel jaar lang helemaal niks mee gedaan wordt. Dat kan al, dat gebeurt al, en er is geen reden om meer maatregelen te nemen.

Liever niet zelfs, want kraken is één van de mooiste vormen van marktregulering die er bestaan. Strikt gesproken is het niet verboden om panden leeg te laten staan teneinde de prijs op te drijven. Maar hoe langer een huis niks staat te doen, hoe groter het risico dat een kudde linkse, ongewassen krakers het in bezit neemt. Voor de gemiddelde vastgoedhandelaar moet dat wel een nachtmerriescenario zijn.

En hoewel we allemaal weten dat vastgoed één van de meest bonafide en gezonde branches in ons land is en voornamelijk bestierd wordt door respectabele zakenlieden als Gerard van As, kan niet uitgesloten worden dat er huisjesmelkers zijn die enkel aan hun eigen portemonnee denken. En in een land met zoveel woningschaarste als het onze, mag de overheid die mensen niet de vrije hand geven.

12 Reacties:

Anonymous wout zei...

Dekker moet dood. Zelden komen er zoveel wereldvreemde plannen uit de muil van één minister.

1. Sociale woningcorporaties (noem je dat zo?) liberaliseren.
2. Maximale jaarlijkse verhoging huurprijs afschaffen.
3. Hypotheekrenteaftrek doorzetten, want anders zou je "starters en minima benadelen (!?).
4. Woningnood oplossen door het aantal huurwoningen terug te dringen.
5. De rest ben ik alweer vergeten.

RAARRR. Zeker als je bedenkt dat die huizenprijsbubbel toch een keertje barsten moet.

31 januari 2006 om 17:00  
Anonymous De Piet zei...

Waarom zitten er altijd van die wereldvreemde ambtenaren als volksvertegenwoordiger te klooien in dat kabinet?

31 januari 2006 om 17:28  
Blogger momoniek zei...

Rare man, die Dekker.

31 januari 2006 om 20:20  
Blogger Bart Braun zei...

Het is dan ook een vrouw. Die doen wel vaker raadselachtige dingen ;)

1 februari 2006 om 09:15  
Anonymous Anoniem zei...

Ik doe het niet vaak, onderwerpen aandragen. Maar ik ben wel benieuwd naar jullie visie op de actie van de Nijmeegse politie om alle IP- adressen op te vragen die zijn gekomen op de site van Louis Sévèke.

LL

1 februari 2006 om 09:25  
Anonymous De Piet zei...

Iedereen is verdacht.. Als je niks hebt gedaan, heb je niks te vrezen toch..? ;)

1 februari 2006 om 10:05  
Anonymous Anoniem zei...

Nou, als volgens mij ben ik geen verdachte. Ik lijk nauwelijks op de compostitietekening :) Maar goed, ik wil ook niet weten wat jij ervan vindt... :P

1 februari 2006 om 14:05  
Blogger Iknik zei...

Morgen komt er een column over Sévèke. Beloofd.

1 februari 2006 om 14:12  
Anonymous wout zei...

Sévèke is gewoon doodgeknald vanwege z'n vuile zaakjes, zal 'm leren, die vieze stinkkraker.

2 februari 2006 om 00:41  
Anonymous Anoniem zei...

Jullie linkse losers sympaitesern veelteveel met die kudtkrakers. Natuurlijk mag je niet een gebouw van iemand stelen, ook al heeft hij toevallig wèl eens gewerkd en dus meer geld dan jij. Nederland is één van de weinige landen waar die dieftstal zelfs een recht is!

2 februari 2006 om 02:21  
Blogger Iknik zei...

Ja, je denkt dat het makkelijk is, een parodie op een fok!ert. Maar je moet meer aangeleerde reflexen uitzetten dan je denkt. Lak hebben aan interpunctie en hoofdlettergebruik is minstens zo belangrijk als gewerkt met een d schrijven...

2 februari 2006 om 19:24  
Anonymous De Piet zei...

Dacht altijd dat kraken was gebaseerd op idealisme jegens woningnood versus groeiende leegstand van kantoren en huizen...

3 februari 2006 om 10:42  

Een reactie posten

<< Home