07 februari 2006

Goede zeden

We vroegen ons al af waar onze domeinnamen toch bleven...

"Geachte heer Braun,

Vandaag ontvingen wij uw aanvraag voor een tweetal domeinen met een Basic- hosting pakket. 1 van deze domeinen is het domein "kinderkutjes.nl".Deze domeinnaam zullen wij niet voor u registreren, omdat de domeinnaam instrijd is met de openbare orde en / of goede zeden.Graag verneem ik van u of u uw offerte zonder deze domeinnaam door wenst telaten gaan. In dat geval registreren wij het domein washetmaarwat.nl met een basic pakket voor u. Graag uw reactie.

Gillian Elliott
administratie@yourhosting.nl "


Okee, okee. Ik begrijp dat er licht negatieve connotatie aan het woord 'kinderkutjes' zit, maar is het woord an sich an een schending van de goede zeden? Beter dat het bij ons zit dan bij een pedosite, leek mij. En sinds wanneer trekken internetbedrijfjes zich wat aan van goede zeden?
Wat vinden jullie? Op zoek naar een andere provider die zich minder met ons bemoeit, of misschien toch maar de sprankelende sitenaam laten schieten?

4 Reacties:

Blogger Iknik zei...

"Een ieder die van mening is dat een bepaalde (Persoons)Domeinnaam in strijd is met de openbare orde of goede zeden heeft het recht om na opname van die (Persoons)Domeinnaam in het Register een met redenen omklede klacht in te dienen bij het College voor Klachten en Beroep." aldus de reglementen van de sidn (www.sidn.nl).

Bij Yourhosting nemen ze dus een voorschot op mogelijke klachten door zelf de fatsoensrakker uit te hangen. Niet op grond van de inhoud van de site, maar op grond van de domeinnaam. Wat ze overigens geheel vrij staat.

Maar nee, natuurlijk willen we de offerte niet door laten gaan. Als ze bij Yourhosting al bang worden van een domeinnaam, wie weet wat ze dan met ons blog doen op het moment dat daar, God verhoede, vunzige taal op gebezigd wordt.

We zullen de jongens van volkomenkut.com eens vragen door wie ze gehost worden.

7 februari 2006 om 13:45  
Blogger Bart Braun zei...

Heb ik al gedaan :)

7 februari 2006 om 15:09  
Anonymous Buke zei...

Ze zijn gewoon bang dat jullie D66 propaganda gaan verkopen

7 februari 2006 om 16:46  
Anonymous De Piet zei...

Misschien bewaren ze de domeinnaam nog even voor een zeker prominent PvdA-lid?

7 februari 2006 om 19:11  

Een reactie posten

<< Home