27 maart 2006

Vetklepjes

Stukje uit de Telegraaf van vandaag: ene doktor James Levine wil de vetklepperigheid van de jeugd wegwerken door de dikke kindertjes staand les te laten krijgen.

James Levine is geen nietswetende mongool die rare dingen roept omdat hij graag in de media komt. Hij is een vooraanstaand wetenschapper met mooie publicaties. Die rare dingen roept omdat hij graag in de media komt.

Het idee is eenvoudig: sport is een kutmanier om af te vallen. Je lichaam gebruikt ontzettend veel energie met het lichaam-zijn. Sporten gooit daar maar een klein beetje bovenop. Bovendien ga je ervan stinken, raak je geblesseerd en is iedereen altijd beter dan jij - zeker als je een vetklepje bent.

Tijdens je dagelijkse activiteiten kan je al idioot veel caloriƫn verliezen - als je maar actief bent. Maar dikke mensen zijn minder bewegelijk dan dunne mensen. Had die Levine zelf ontdekt, ooit.

Als je ze laat staan, gebruiken de kinderen meer energie. Maar toch is het een kutidee van die Levine. Een uur lang stilstaan is namelijk dodelijk vermoeiend, meer meer dan een uur wandelen.

Het zit er dik in dat ze geen reet meer meekrijgen van hun les. Leunend op hun linkerbeen, leunend op hun rechterbeen. Urenlang hebben gestaan, en dan een les lang Duitse lidwoordjes. Staand. Ik zou het die Levine wel eens willen zien doen - en dan een voldoende halen voor zijn SO. Laat die kinderen toch maar sporten, in godsnaam.