25 maart 2006

Zeehondenpiemel

Als het gaat over zeehondenjacht, lijkt het wel alsof er geen normale mensen meer bestaan. Aan de ene kant heb je de jagers. De rest van het jaar vissen ze de zee leeg, maar tijdens het jachtseizoen jagen ze op de zeehonden, zogenaamd omdat de zeehonden alle vis opeten. Het bont verkopen ze aan mensen die graag bontjassen maken, de piemels aan Chinezen die denken dat je beter in bed wordt als je piemelpoeder opeet - een denkwijze die de tijger bijna fataal is geworden.

Aan de andere kant heb je de vieze hippies. Paul McCartney die vindt dat de Canadese regering de vergunningen terug moet kopen - zelf heeft de miljardair daar geen behoefte aan, blijkbaar. Brigitte Bardot is een natuurkracht op zich: niemand roept zo bij mij de neiging op om een roestige tuinschaar te kopen en daarmee het ijs op te trekken en zeehondenpups open te knippen als de vergane glorie van de Franse cinema.

Je zal, kortom, maar werken op het Canadese ministerie van LNV. Probeer maar eens uit te leggen dat als je vissen mag vangen om op te eten, je toch ook zeehonden mag vangen om aan te trekken? Dat de jacht geen bedreiging vormt voor de zeehondenpopulaties? Dat een boycott van Canadese vis er alleen maar toe leidt dat de jagers volgend jaar nog meer zeehonden dood moeten knuppelen om hun brood te verdienen?

Ik stel het volgende voor:

1) Als Canada zoveel verstand heeft van hoe je duurzaam op zeehonden kan jagen, waarom is die visstand dan zo gedecimeerd? Of hoef je vissen niet duurzaam te bejagen? Koop die vissers uit zodat de populaties vis zich kunnen herstellen, dan is het feit dat zeehonden vis eten ineens niet zo'n probleem meer. Misschien dat Paul McCartney mee wil betalen?
2) Activisten houden op met het gooien van verfbommetjes over bontjassen. Het is kinderachtig en ondergraaft eventuele goede argumenten die er zijn tegen het dragen van bont.
3) Iedereen die wel eens wild of niet-gekweekte vis eet, houdt zijn bek over de zeehondenjacht. Pluizige beestjes met grote ogen zijn niet beschermwaardiger dan andere dieren.
4) Iemand vertelt die geile Chinezen van het bestaan van Viagra.

1 Reacties:

Blogger momoniek zei...

Vooral het laatste punt is een applausje waard :)

25 maart 2006 om 21:10  

Een reactie posten

<< Home