22 maart 2006

Wilders

Je kunt een boel zeggen van Geert Wilders, maar niet dat hij niet duidelijk is. Als het aan de gecoup-soleilde Limburger ligt, gaat het eerste artikel uit onze grondwet eraan. Omdat het gelijkheidsdenken de vrijheid van meningsuiting beperkt. Blijkbaar denkt Wilders dat het de schuld van de grondwet is dat er politiek correcte mensen bestaan.

Artikel 1, zo betoogt Wilders, maakt het onmogelijk om problemen te benoemen, om zijn betoog vervolgens voort te zetten met het benoemen van alle problemen die het gevolg zijn van de Islam in zijn algemeenheid en moslims in het bijzonder. Wilders mag – terecht - hardop zeggen dat hij niet in een stad of land wil wonen waar de meerderheid moslim is, maar het truukje waarbij je van de daken schreeuwt dat je tegenwoordig niks meer hardop mag schreeuwen, is toch wel erg oud aan het worden.

Wilders wil artikel 1 overigens niet zomaar aanpassen – nee, hij wil het hele ding in één keer uit de grondwet gummen. Homo’s, lesbo’s, kleurlingen, het zijn de spaanders die vallen als er op de moslims wordt ingehakt. En vergeet niet dat discriminatie niet alleen gaat over het roepen van gemene dingen: homofobe werkgevers en racistische huisbazen kunnen hun lol op als Wilders zijn zin krijgt. Oh, en natuurlijk de gereformeerdste familie van Nederland, want zonder artikel 1 is er geen reden om de subsidiekraan dicht te houden.

Maar zelfs als voor die groepen een uitzondering wordt gemaakt (en het zou best kunnen dat Wilders dat wil, want hij mag dan een ziekelijke islamofoob zijn, hij is geen racist of homohater) heeft het bar weinig zin om het grondwetsartikel te schrappen. We zouden er geen vrienden mee maken, en een cultuur verander je toch niet door een regeltje uit de grondwet te schrappen.

Zware straffen en heropvoedingskampen, daarentegen, daar verander je een cultuur wél mee. Kijk bijvoorbeeld naar heilstaat Amerika, waar repressie nog heel vaak plan A is, terwijl plan B (nog meer repressie) achter de hand wordt gehouden voor het geval dat.

Het lijkt me voor iedereen het beste als die nare, enge Wilders gewoon naar de VS emigreert.

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Tja, sommige mensen zijn nu eenmaal meer vrij dan anderen...

23 maart 2006 om 11:02  

Een reactie posten

<< Home