17 maart 2006

Weekendblog: Ipse Dixit

Het is alweer een tijdje geleden dat we een weekendblog hadden. Weet u het nog? RTV-Utrecht wilde graag dat wij bloggers gratis en voor niets content voor hun site gingen aanleveren, wat voor ons een unieke aanleiding was om tegen onze gewoonte in toch naar andere blogs te gaan linken. Of het aan ons ligt betwijfel ik, maar er staan in elk geval opvallend weinig blogjes op u-vandaag.nl

Anyway, we zijn toen gestopt met linken omdat er niet zo idioot veel goede Utrechtse blogs zijn. Maar nu vertoont één van mijn favoriete blogs, Ipse Dixit niet alleen tekenen van Utrechtness; ik ben het ook nog eens met hem eens. Dit overigens bij wijze van uitzondering; onze eigen Sjekkiesrokende Pauper Iknik is een bolknak-rokende VVD'er vergeleken bij dit blog.

Goed, mijn link gedumpt hebbende zou ik nu even willen uitweiden over ons linkbeleid. Jawel, loserig als onze bezoekcijfers zijn, word ik toch af en toe gevraagd of wij een link op willen nemen naar deze of gene. 'Link jij naar mij, dan link ik naar jou' is dan de uitleg, alsof dit voor beide partijen een voordeel zou zijn. Het tegendeel is natuurlijk waar: het creëren van lange lijsten gelinkte logs leidt tot incestueze blogringetjes, en is ook nog eens lelijk.

Als je meer bezoekers wil, zit er maar één ding op: heerschen! Zorg dat je wat leuks te melden hebt, of met nieuws komt, en dat je beter bent dan de rest. Dan komen die bezoekers en die links vanzelf wel.

Sites die per se naar ons willen linken hoeven dat overigens niet te laten :)

2 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Over onze bezoekcijfers gesproken: gisteren is ongeveer één derde van onze bezoekers binnengekomen via Google. Dit nadat ze het woord 'kinderkutjes' hadden ingetypt. Wìl je dat dat soort mensen een link naar je site zien?

18 maart 2006 om 09:46  
Anonymous De Piet zei...

Dat was vast omdat er een grote kinderporno bende opgerold is met oa. mensen uit Nederland. Mensen willen gewoon graag weten wat jullie daarover te melden hadden I guess.... ;)

18 maart 2006 om 15:12  

Een reactie posten

<< Home