13 april 2006

Binnenskamers

Als we Maxime Verhagen mogen geloven, ging het er in 2002 heet aan toe binnen de fractie van de LPF: toenmalig fractievoorzitter Wijnschenk zou bedreigd zijn met een pistool. Als we de geruchten mogen geloven stond Gerard van As aan het andere eind van de loop, maar dat zijn niet de woorden van Verhagen. Wel beweert hij dat hij Balkenende heeft ingelicht.

Zei de wet niet iets over mensen bedreigen met pistolen? En zegt anders het normbesef van de gemiddelde Nederlander niet iets over Kamerleden die dit soort methodes toepassen?

Als Verhagens verhaal waar is, dan was onze huidige premier op de hoogte van het voorval. Die man, die zo verzot is op waarden en normen, respect en fatsoen, die zou geweten hebben dat een Kamerlid een pistool naar binnen had weten te smokkelen en niet te beroerd was om het als argument te gebruiken. En hij zou niet alles in het werk hebben gesteld om de bedreiger op te sporen en in de gevangenis te flikkeren, zoals dat hoort met mensen die anderen met een vuurwapen bedreigen. Hij zou het onder de pet hebben gehouden, waarmee duidelijk zou zijn dat Kamerleden wat betreft de minister-president boven de wet staan.

Dat terwijl het voor iedereen behalve Gerard van As zoveel beter zou zijn als Gerard van As in de Bijlmerbajes zou zitten, om tijdens de douchekwartiertjes gezellig te integreren met zijn Marokkaanse medegevangenen.

Het is wonderbaarlijk dat er meer nieuws is over Wouter Bos die het omroepbestel wil ontveranderen en over Verdonk die Iranese homo’s niet terugstuurt dan over het pistoolverhaal. Er is geen spoeddebat aangevraagd over de vermeende bedreiging, of de vraag waarom de dader niet is opgehangen aan de hoogste boom. Geen Kamerlid die wil weten of Elsevier Maxime Verhagen misschien verkeerd geciteerd heeft, en zo nee, waarom het voorval schijnbaar onder het tapijt is geveegd door, of met medeweten van, JP de MP.

Of zouden ze het in Den Haag misschien de gewoonste zaak van de wereld vinden dat misstanden, ongeacht hun aard, onder het mom van collegialiteit binnenskamers worden afgehandeld?

2 Reacties:

Anonymous De Piet zei...

Ik hoorde op de radio dat hij het nu al niet meer zeker wist, want "het was zo'n chaotische periode".

13 april 2006 om 17:59  
Anonymous jereon zei...

natuurlijk, en bovendien: waarom zouden we die ouwe koeien uit de sloot halen, al dat geklaag over wie nu precies wie heeft bedreigt met een pistool...

18 april 2006 om 22:28  

Een reactie posten

<< Home