12 april 2006

Rapport

Gedonder in de tent. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) gaat met een rapport komen waarin niet alleen het woord “moslims” wordt gebruikt in plaats van "barbaarse geitenneukende extremisten”, er wordt ook nog eens gesuggereerd dat islam en democratie elkaar niet per definitie hoeven uit te sluiten.

Dat is natuurlijk een gepasseerd station. Moslims zijn achterlijke, vrouwenslaande terroristen die niets liever doen dan in de lucht schieten met Kalashnikovs of, bij gebrek aan een inkomen om genoemd vuurwapen mee te bekostigen, overlast veroorzaken op wipkippleintjes. Dat weet een kind.

Geen wonder dus dat Ayaan, Geert en Maxime ontploffen van woede, excusez le mot. Niet alleen vanwege het rapport, maar ook omdat onderzoeker Jan Schooneboom het waagde deze mensen uit te schelden voor islambashers. De brutaliteit!

Diezelfde Ayaan, Geert en Maxime horen overigens niet bij de politici die boos zijn vanwege het wonder dat onlangs plaatsvond in Indonesië. Daar veranderde onze grote, trotse premier plots in een heel klein, onbeduidend Kamerlidje toen iemand hem een vraag stelde over het homohuwelijk. “Ik zat in de Kamer toen die wet werd aangenomen,” was het antwoord van Balkenende, “en ik heb tegen gestemd.” Sla me alstublieft niet, grote boze moslims. Ik ben bang. Mag ik naar huis?

Maar dat terzijde. Het WRR-rapport is kwakzalverij, riep de Boze Vrouw. Taal der dwazen, zei Gekke Geert. Lariekoek, voegde de Hollandse havik daar aan toe. Zonder een zorgvuldig geconstrueerd stereotyp moslimbeeld geen angst, zonder angst geen oorlog tegen terrorisme, en zonder oorlog tegen terrorisme geen handvat voor volksmennerij. De WRR verziekt het hele politieke klimaat met z’n linkse, naїeve, achterhaalde, linkse, slappe, linkse, linkse boodschap. Het rapport is één grote linkse wind, en daar heeft minister Bot ons onlangs nog voor gewaarschuwd. Want niets is zo gevaarlijk als links. Behalve moslims, natuurlijk.

Hoewel de WRR een paar slechte adviezen geeft (toenadering zoeken tot Hezbollah, om maar wat te noemen) laat het mooi zien dat de moslimbutsers in de Kamer nog steeds prima reflexen hebben. En niet veel meer dan dat.

2 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Een directe collega van me houdt zich bezig met de arbeidsparticipatie van Islamitische vrouwen en laat hij toevallig ook nog eens wat weten te zeggen over democratie. Binnenkort zal zijn eerste paper wel worden gepubliceerd.

12 april 2006 om 14:24  
Anonymous wout zei...

Ik vraag me af of Hirsi Ali, Wilders en die Limbo weten hoe het met vrouwen in niet Moslim Afrika staat. Daar hoor je ze nooit over. Met negers zwart maken moet je toch ook stemmen kunnen winnen? Haha, pun intended, haha.

12 april 2006 om 19:33  

Een reactie posten

<< Home