25 april 2006

Opheffen

Nadat het bestuur van de partij het grote partijcongres heel onverstandig over de verkiezingen heen had getild, moet het nu alsnog met de billen bloot. Er gaan zelfs stemmen op om de democraten simpelweg op te heffen.

Oeeeh. De verleiding is groot. Always kick a man when he's lying down enzo. Misschien zelfs nog even snel lid worden van die club en voor de opheffing stemmen? Saaigasso is voor, de reaguurders van Geenstijl zijn voor, en ik vermoed dat Iknik er ook nog wel voor te porren is.

Ook wie niet door rancune tegen de ruggengraatloze zetelklevers gedreven wordt, kan goede argumenten voor opheffing aandragen. Het electoraat is op, de afgelopen veertig jaar zijn de doelstellingen ofwel behaald (homohuwelijk) ofwel voor langere tijd onmogelijk gemaakt (gekozen burgemeester). Wat moet Nederland nog met D66?

Stemmen. Nederland moet stemmen op D66. Er is in dit land een gillende behoefte aan een liberale club voor intelligente mensen. Niet gedreven door provinciaals protectionisme of zelfbeschadigende xenofobie. Feiten over ideologie. Een, ik kan het niet beter zeggen, redelijk alternatief.

Als weggelopen D66'ert kon ik daarvoor in principe terecht bij de VVD, maar die verliest zich nu in mannetjesmakerij, sloganisme en Rita Verdonk. Als Mark Rutte onverwacht toch de baas wordt, is de partij net zo ver van huis, omdat het knulletje tot nu toe bar weinig heeft klaargespeeld als staatssecretaris - en dat moet dan straks minister worden?

D66 zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Nederland. Economisch liberalisme, politiek realisme en GVD eindelijk eens wat doen aan de woningnood. Geen staatsrechtelijk gefröbel meer waar toch niemand op zit te wachten, maar het liberale voortouw nemen. Van der Laan, Dittrich, Bakker en alle leden van het kabinet onmiddelijk wegpromoveren tot erelid in ruste, en met een nieuwe, visierijke club opnieuw beginnen.

Ik zie het niet gebeuren, maar het is zo nodig!

3 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Een liberale club voor intelligente mensen prima.

Maar dan een zonder dat democratische gedoe van D66 en inderdaad zonder VVD. Die laatste zijn alleen maar liberaal voor ondernemers.

Een nieuwe partij dus. Dan stemt er niemand meer op D66 en hoeft niemand op VVD te stemmen. Behalve dan de ondernemers en mensen met roze bloesjes.

25 april 2006 om 15:58  
Anonymous Anoniem zei...

Oh god nee, niet nòg een nieuwe partij. Anders fuseren we Rita Verdonk met Geert Wilders, en laten we de verstandige VVD'ers zich aansluiten bij D66 om puin te ruimen? Dan hebben we ineens een partij minder in plaats van een partij meer!

25 april 2006 om 18:20  
Anonymous Buke zei...

ik sluit mij aan bij de laatste meneer anonimuis

25 april 2006 om 21:13  

Een reactie posten

<< Home