06 juli 2006

Wijn

Kijk, wij van de Nederlandse blogosfeer hebben alleen maar voorspelbare meningen van een laag niveau. Daar komt ook nog eens bij dat we alles van elkaar overschrijven. Vandaag bijvoorbeeld, berichten wij net als alle andere blogs over de uitspraken van Dijkstal: het is allemaal de schuld van de TV dat populisten als Dewinter, Le Pen, Haider en Verdonk zo succesvol zijn.

Niemand let op het eerste gedeelte, omdat het tweede gedeelte van die zin zoveel interessanter is. Verdonk is blijkbaar een soort Le Pen (die zegt 'Niet links, niet rechts, maar Frans' te zijn). Het is misschien wel wáár, maar in Nederland geldt zo iets als een ernstige schoffering.

Waarom doet die Dijkstal dat? Iemand als Verdonk wil je binnen hebben terwijl ze naar buiten pist, in plaats van andersom. Als ze nu boos uit de partij stapt, doet ze de VVD veel meer schade dan als ze blijft.

Ik kan maar één reden bedenken. Verdonk weet dat ze solo goed kan scoren, zeker nu ze eigenhandig D66 nòg overbodiger heeft gemaakt. Maar nadat ze van Rutte verloor in de race om het lijsttrekkerschap, beloofde ze dat ze hem zou steunen. Nu echter, kan ze zonder gezichtsverlies uit de partij stappen, als één van de grote bonzen haar zo schoffeert. Ik gok dat ze Dijkstal een heel goede fles wijn heeft moeten geven om dit te bereiken.

1 Reacties:

Anonymous De Piet zei...

Heeft ze de ballen niet voor....

6 juli 2006 om 19:08  

Een reactie posten

<< Home