30 september 2006

Stem te koop (2)

Marktplaats heeft mijn speciale aanbieding verwijderd! In een door de computer opgesteld mailtje verwijzen ze naar hun algemene voorwaarden, waarin niets staat over het verkopen van stemmen.
Ik heb een toelichting gevraagd, wij houden u uiteraard op de hoogte.

13 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Uiteraard kunt u hier in de comments gewoon verder bieden.

30 september 2006 om 18:33  
Blogger TheBuke zei...

Verdoemme had ik net 2 euro geboden. Kan er niet een soort van stichting/bedrijf opgericht worden waar mensen hun stem kunnen verkopen. Ik voel er zelf eigenlijk ook wel wat voor en er zijn vast nog meer mensen.

30 september 2006 om 22:37  
Anonymous De Piet zei...

"handelen in strijd met enige wetgeving of onze regels en beleid inzake verboden inhoud". Sja, is het dus illegaal om je stem te verkopen..?

2 oktober 2006 om 10:59  
Blogger Bart Braun zei...

Ik denk inderdaad dat dat hem is. Als ik straks tijd heb ga ik eens uitzoeken waar in de wet dat staat, en wat de motivatie daarvoor zou zijn.

2 oktober 2006 om 12:18  
Blogger Dirkjandiederic zei...

Het is inderdaad belachelijk dat mensen met veel geld niet de mogelijkheid hebben de verkiezingen te manipuleren door veel stemmen op te kopen.

2 oktober 2006 om 15:41  
Blogger Bart Braun zei...

Nee, nou worden ze tenminste gemanipuleerd door mensen met veel charisma. Geld is eerlijker: arme mensen hebben wel de kans om rijk te worden, maar Paul Stuger zal nooit charismatisch genoeg worden om veel stemmen te krijgen.

2 oktober 2006 om 16:57  
Blogger Iknik zei...

Je mag volgens mij niet meer dan twee volmachten hebben. Dus er is wel rekening gehouden met mensen die stemmen proberen te verzamelen.

En de kansen om rijk te worden zijn natuurlijk ook niet eerlijk verdeeld. Misschien wel minder eerlijk dan de kans om volksmenner te worden, want met een goede mediacoach kom je waarschijnlijk een heel eind.

2 oktober 2006 om 19:18  
Blogger Iknik zei...

Het is trouwens sowieso een schijntegenstelling, natuurlijk: mensen in staat stellen stemmen te kopen maakt geen einde aan de manipulatie door politici, want ook de stemmenkopers worden gemanipuleerd. Het komt er dus gewoon bovenop.

2 oktober 2006 om 19:31  
Blogger TheBuke zei...

Ja maar nu wordt er heel veel geld in een agressieve mediacampagne gestopt om de kiezer te bereiken. Wat is er nou verkeerd om dat geld dan direct aan de kiezer te geven?

2 oktober 2006 om 20:42  
Blogger Iknik zei...

Je hebt het nu over partijen die mensen betalen om op ze te stemmen? Daar is mis mee dat het weinig zin heeft, aangezien je niet kunt controleren of mensen wel op je stemmen.

Of heb je het over het kopen van volmachten door particulieren? Daar is mis mee dat de verkiezingen er niet bepaald eerlijker op worden (zie mijn vorige comment).

2 oktober 2006 om 22:21  
Blogger Bart Braun zei...

Dude, mijn hele punt was dat het geen ene fuck uitmaakt waar je op stemt, omdat alle partijen zoveel op elkaar lijken.
Stel dat ik en honderdduizend stemverkopers ons verenigingen, en voor een miljoen onze stemmen verkopen aan de enige partij die dat kan ophoesten, de SP.
Denk je nou echt dat dat ook maar enige invloed zal hebben op het beleid van de komende vier jaar?

2 oktober 2006 om 22:40  
Blogger Iknik zei...

Ik denk dat dat uitmaakt, ja.

2 oktober 2006 om 23:59  
Anonymous Anoniem zei...

Mocht iemand nog echt stemmen willen. Op het adres van mijn studentenhuis komen er nog steeds wat stemkaarten aan (snap ik niet, ik woon er al zes jaar en ik ken ze niet eens! Waarom staan die mensen daar nog ingeschreven?). Ik ben om te kopen voor 500 euro (das de nieuwe bank die ik heb uitgezocht ivm met mijn verhuizing). Mijn mailadres is bij Bart te krijgen. LL

3 oktober 2006 om 11:21  

Een reactie posten

<< Home