09 mei 2007

Klinker vs. Naaldhak

In de jaren zeventig was Utrecht nog een fijne stad. De Uithof bestond uit een enkel gebouwtje en studenten zorgden voor nog meer gezelligheid in de binnenstad. Men was vrij, ongebonden, had kernbommen om tegen te demonstreren en een huisje kocht je voor 30.000 gulden. Een gloednieuw, supermooi en modern overdekt winkelcentrum zorgde voor winkelplezier voor heel Nederland en over de grachten kon je fatsoenlijk lopen en fietsen, want er lag asfalt op.

Jaren later realiseerden we ons dat asfalt misschien niet de mooiste bestrating is in een historische binnenstad. We kozen ervoor om het materiaal op de grond te leggen waar we al eeuwen huizen mee bouwen: bakstenen. De klinkers ogen mooi, hebben weinig onderhoud nodig en het past dus meer bij de oude binnenstad met zijn grachten, steegjes en de McDonalds.
Na het leggen van de bakstenen en het verwijderen van al het asfalt, wat verplaatst werd naar de Catharijnesingel, was iedereen tevreden. We hadden weer asfaltvrije winkelstraten en een historisch ogende binnenstad.

Goed, iedereen tevree, totdat er weer eens nuttig onderzoek gepubliceerd wordt in de kranten; de Oudegracht staat in de top 3 van ‘hakonvriendelijkste’ winkelstraten van Nederland.

Hakkendragers blijven hangen in de gaatjes tussen de klinkers. Het gevolg: struikelde shoppers, dames die hun schoen verliezen, of nog erger: de hak breekt af. Dit schijnt vooral de laatste jaren een groot probleem te zijn, want sindsdien is de hak weer in opkomst.

Gelukkig zitten er genoeg schoenenwinkels op de gracht om het euvel van de afbrekende hak op te lossen. Misschien ook het hele ‘probleem’: koop nieuwe schoenen en dan geen naaldhakken. We kunnen echter ook, net zoals bij huizen, cement tussen de klinkers gieten...

7 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

En wat dacht je van de Benedenstad in Nijmegen, naaldhakonvriendelijk en vol hondenpoep.

10 mei 2007 om 09:22  
Blogger Roxane zei...

Vrouwen die naaldhakken dragen tijdens het winkelen zijn per definitie niet goed bij hun hoofd, en dienen met een ontmoedigingsbeleid geweerd te worden. Dus hoera voor de klinkers!

10 mei 2007 om 10:18  
Anonymous Anoniem zei...

Die naaldhak op het plaatje komt van de snoepwinkel?

10 mei 2007 om 12:26  
Anonymous Anoniem zei...

nee, vrouwen die naaldhakken dragen tijdens het winkelen krijgen een prijs (stiletto run), maar ik winkel nooit, ik woon er.

10 mei 2007 om 12:53  
Anonymous wout zei...

Draag die krengen dan ook niet.

Of leg de schuld tenminste bij jezelf.

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden.

Ik ga toch ook niet klagen dat treinbanken zo oncomfortabel zijn voor mannen met twee appels en een banaan in hun broek. Waarom wordt daar trouwens geen onderzoek naar gedaan, moet toch wel een potje overheidsgeld beschikbaar voor zijn?

10 mei 2007 om 13:10  
Blogger annoesjka brohm zei...

Ik citeer André Manuel maar even:

Naaldhakken
Oneindig lange benen
Trippelen als een ree
Op naaldhakken

Naaldhakken
Bloed tussen de tenen
Alle mannen Piggelmee
Naast naaldhakken

Naaldhakken
Groot zijn alle vrouwen
Wie kwijlt er met mee
Op naaldhakken

Blauw zijn alle schenen
Water naar de zee
Op naaldhakken

10 mei 2007 om 14:27  
Anonymous Jessica zei...

Ik draag maar al te graag naaldhakken. Zelf ben ik niet zo groot en dankzij de naaldhakken zie ik er toch elegant uit en deze zien er wel heel erg leuk uit!

5 november 2014 om 11:45  

Een reactie posten

<< Home