13 september 2007

Halal

Mijn werkgever, de Universiteit Leiden, verkoopt sinds kort Halalsnacks in de kantines. Dat heeft tot de nodige kritiek geleid. Pink, de jongerenafdeling van de de Partij voor de Dieren, klom meteen in de pen.

'Het serveren van Halal-voedsel leidde ook binnen de universiteit al tot kritiek, vanwege het bij dieren zeer pijnlijke, traditioneel onverdoofd doorsnijden van de keel', stelden ze in hun persbericht. 'Het dier sterft na enkele minuten, dus na een eeuwigheid, stuiptrekkend en stikkend, zijn luchtpijp volgelopen met zijn eigen bloed', wist een brievenschrijfster.

Toch maar even bellen voor we dat overnemen in ons stuk. De producent: 'onze dieren worden wel verdoofd'. De expert in slachtmethoden van de Universiteit van Wageningen: 'na een paar seconden meet je bij de meeste dieren geen hersenactiviteit meer, bij koeien duurt het hooguit een minuut.'

Onze vaste lezers weten dat ik het niet zo heb op de halalslacht. Maar ik heb het al helemaal niet op mensen die jokken om eens lekker diervriendelijk over te kunnen komen.

4 Reacties:

Anonymous wout de racist zei...

Fuck, hoeveel moslims lopen er nu helemaal rond op zo'n universiteit? Laat die schoonmakers hun Halalshoarma in een brooddoosje meenemen. Da's trouwens een goed Hollands gebruik, brooddoosjes.

14 september 2007 om 08:46  
Blogger Bart Braun zei...

@Wout: de Universiteit houdt dat niet bij. Ik schat dat het er een paar honderd zijn.

14 september 2007 om 12:27  
Blogger Wouter zei...

Houdt dat niet bij? Ze weten toch wel hoeveel schoonmaakpersoneel er rondloopt daar?

Komt bij dat de meeste daarvan liever roti bakkeljauw eten.

Wat een flauwekul. Mogen ze ook beginnen met complete maaltijden aanbieden voor diabetici, crohnpatienten, coeliakilijers etc. Die mensen zijn veel zieliger en voor hen is een behoorlijke maaltijd bestellen in de kantine veel moeilijker dan kiezen voor kipfilet i.p.v. ham.

14 september 2007 om 15:18  
Blogger Dirkjandiederic zei...

Vreemd genoeg is mijn reactie niet geplaatst. Dat is zonde van mijn moeite... Hierbij ook mijn verbazing over het niet bijhouden van ethnische, waarschijnlijk subsidiewaardige, minderheden.
Aan de hand van cijfers van het CBS kun je trouwens berekenen dat 12% van de studenten aan een universiteit niet-westers allochtoon is. Nu zijn die vast niet allemaal moslim, maar het is een indicatie.

14 september 2007 om 16:40  

Een reactie posten

<< Home