03 juli 2007

Recht

Die Bush toch, een beetje het vriendje van zijn vriendje vrijspreken, terwijl hij net een gevangenisstraf had gekregen van de rechter. Wat is nu het verprutsen van CIA-operaties en het verneuken van iemands carrière tussen vrienden? Clinton heeft ook gebruik gemaakt van zijn recht om allerlei tuig vrij te krijgen, maar die was tenminste zo slim om dat helemaal aan het einde van zijn ambtstermijn te doen.

In Nederland zijn we nog veel slimmer. Als je hier maar rijk en/of machtig genoeg bent, heb je helemaal niks met die rechter te maken. Heb je als overheid een hekel aan Willem Oltmans, dan maak je hem gewoon het leven zuur. Niks veroordeling, dan schep je alleen maar een martelaar.
Als aan de andere kant Nederland voor honderden miljoenen euro's in de kont wordt geneukt door bouwbedrijven, dan hoeft niemand daarvoor in de bak. Dat is handig, want anders had de koningin of een minister de nek uit moeten steken en schade oplopen. Stel je voor zeg, zo'n belangrijk iemand in de gevangenis!
Oud-politici als Hanja Maij en Hedy d'Ancona die gretig fraudeerden met Europees geld, hoeven daarvoor natuurlijk niet voor de rechter te komen. Ben je mal. Die krijgen mooie erebaantjes en winnen af en toe een prijsje. Scooter Libby was in Nederland allang burgemeester geweest.

1 Reacties:

Anonymous The Buke zei...

Volgens mij zij er tijdens het uitkomen van de bouwfraude 30 cellen vrijgehouden en die zijn uiteindelijk ook allemaal gebruikt. Dus volgens mij klopt je verhaal niet helemaal

4 juli 2007 om 21:27  

Een reactie posten

<< Home