21 december 2004

Schoolstrijd

Ophef! Minister Verdonk liet zich in de Nieuwe Revu ontvallen dat zij niet per se vast wil houden aan Artikel 23 van de Grondwet. Toen onze Pim zich liet ontvallen dat het met artikel 1 wat raar was gesteld als een achterlijke moslim hem kon beledigen maar hij niet terug mocht schelden omdat hij niet gelovig was, buitelde het nationale meningencircus over hem heen. Hetzelfde zal Verdonk ongetwijfeld ook overkomen.

Wat is dat toch met die Grondwet? Als Thorbecke nou echt had gewild dat die onveranderbaar in onze hersens werd gebrand, zou hij er dan niet in hebben gezet dat de Grondwet in iedereens hersens moest worden gebrand?

Natuurlijk is het jammer als je als land toe moet geven dat een jarenlange schoolstrijd uiteindelijk tot verkeerd beleid heeft geleid, maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Al bijna een eeuw lang wordt ons belastinggeld gebruikt om kinderen te leren dat de evolutietheorie een leugen is, vrouwen niet zouden mogen stemmen en dat homo’s gruwelen in het oog Gods zijn die zeker gedood dienen te worden. Nu zijn er ineens moslimscholen die dat ook doen en eindelijk, eindelijk durft iemand eens op te staan en te zeggen dat als je je kinderen godsdienstonderwijs wil geven je dat maar in hun eigen tijd laat doen.

Het geld dat het afschaffen van Artikel 23 oplevert kunnen we vervolgens mooi gebruiken om die 26.000 asielzoekers waar Verdonk het zo druk mee heeft hier te huisvesten. Scheelt weer een stukje strijd.