20 januari 2005

Vertrouwen

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken had een mening over de tasjesdief die op maandagavond werd doodgereden door de vrouw die hij even daarvoor had beroofd. In eerste instantie, zei Verdonk, ligt de schuld van het incident bij de dief.

Ik heb hier problemen mee, maar niet omdat ik zou vinden dat ze wel of niet gelijk heeft. Ik heb er problemen mee omdat Verdonks woorden niet gekozen zijn door iemand die een land wil besturen. Ze zijn niet gekozen door iemand die probeert boven de partijen te staan, die z’n best doet de gemoederen te sussen.

Het is symptomatisch voor een groter probleem: het gebrek aan staatslieden in het kabinet Balkenende II. En dan bedoel ik niet regenten die lak hebben aan het plebs, maar mensen die uitstralen dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Dat er een reden is dat uitgerekend zij zitten waar ze zitten, in plaats van iemand anders. Verdonk wekt geen moment de indruk meer te kunnen of te weten dan een willekeurig van de straat geplukte droplul.

Maar het is niet alleen Verdonk. De Graaf, Brinkhorst en Van der Laan zijn afkomstig van een partij die geen fatsoenlijk mandaat van de kiezer heeft, Zalm weet het niveau van sikkeneurige centenschraper maar niet te ontstijgen, De Geus kreeg ruzie met de bonden, Veerman met de boeren, Remkes met Donner en Annette Nijs met iedereen. En Balkenende? Hij voldoet niet. Punt. Zijn kabinet wekt nul vertrouwen.

De huidige crises in Nederland zijn niet de schuld van enkel het kabinet Balkenende II. Maar laten we er niet omheen draaien: deze regering maakt de zaak eerder erger dan beter, en dat kunnen we niet gebruiken.

Vroeger, tijdens de Sinterklaasviering op de basisschool, moesten we zo hard mogelijk zingen, omdat de kindervriend zeker langs zou komen als hij ons zou horen. Het werkte altijd. Daarom stel ik het volgende voor: laten we met z’n allen het kabinet, de grote vriend van het volk, zo hard mogelijk vragen om alsjeblieft nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Wie weet doen de heren en dames dan eindelijk eens iets goeds voor ons land.

Noot: mijn stoere Javascript-truukje werkt niet eens bij mensen met een popup-killer (i.e. iedereen). De tekst staat hier, en hier kan het geplakt worden. Zelf iets schrijven kan natuurlijk ook.

5 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Rapper Ali B, treurig dieptepunt in de Nederlandse popgeschiedenis, had aangekondigd een rap te schrijven over de droeve dood van zijn rovende bijna-naamgenoot. Kwam hij later op terug toen bleek dat het merendeel van het Nederlandse volk zijn mening over de aanrijding niet deelde. So much voor zijn stoere gangster-imago.
Maar dèsondanks presteerde meneer B het om meer bij te dragen aan het sussen van de gemoederen dan onze bloedeigen premier Balkenende. Had hij de impakt van de aanrijding op de samenleving verkeerd ingeschat of was hij met Ayaan Hirsi Ali haar terugkeer in de kamer aan het vieren? In elk geval niet op de plek waar Nederland hem nodig had...

20 januari 2005 om 23:59  
Blogger Bart Braun zei...

De gezaghebbende opinion-leaders van www.iknik.blogspot.com eisten het aftreden van Balkenende. Er ging een siddering door het Catshuis; zou de premier deze aanval op zijn positie kunnen overleven?

21 januari 2005 om 00:11  
Blogger Iknik zei...

:lol:
Hee, een mens moet wat. Niet geschoten is altijd mis, denk ik dan.

21 januari 2005 om 00:40  
Anonymous Anoniem zei...

Ligt het nou aan jou, aan de journalisten of de manier van formuleren van Verdonk dat je haar woorden verkeerd weergeeft Iknik?

Poek

23 januari 2005 om 09:22  
Blogger Iknik zei...

Laten we het dan maar op de journalisten huoden. Al ben ik benieuwd welke woorden zij dan wel heeft gebruikt.

http://www.nos.nl/nieuws/artikelen/2005/1/20/verdonktasjesdief.html

24 januari 2005 om 15:34  

Een reactie posten

<< Home