01 augustus 2005

Piemelpushers

Gisterenavond kreeg ik in de kroeg commentaar van één van onze favoriete lezers. "Dat blog van jullie staat veel te vol met linkse praatjes!" was de samenvatting. Hij heeft beloofd een aantal flink rechtse columns te schrijven om jullie te heropvoeden, en wij kijken ernaar uit om deze nu nog mysterieuze schrijver aan jullie voor te stellen.

Het moet gezegd: hij heeft gelijk. Iknik is er om onduidelijke redenen trots op tot het rode uitvretersvolk te behoren, en ook ik heb af en toe rare ideeën over eerlijk delen, de vervuiler betaalt, de verantwoordelijkheid van de staat en al die andere dingen die Pim Fortuyn wist af te schaffen zonder ooit in de Tweede Kamer te hebben gezeten. Mea maxima culpa.

Vandaag echter, gaan we het hebben over verkrachters, pedo's en ander ziek volk. Er zijn grenzen aan mijn solidariteit, en die houden op bij agressieve piemelpushers. Vier Amerikaanse staten hangen de niet leutervaste medemens levenslang aan de enkelband. Met een GPS-chipje zijn ze dan te volgen, en als ze te dicht in de buurt van een school, hun ex-vrouw of ander verboden gebied komen, gaat er op het politiekantoor een piepertje af.

Ondanks mijn pleidooi tegen de politiestaat van vorige week, kan ik echt met de beste wil van de wereld niet bedenken waarom dit een probleem zou zijn. Dit zijn typisch misdaden waarbij de daders vaak in herhaling vervallen, en niet te genezen zijn van hun zieke lusten. De daders mogen op hun blote knietjes dankbaar zijn dat ze niet levenslang krijgen.

Op dit moment worden in veel Amerikaanse staten de adressen van verkrachters en pedo's al geregistreerd. Dat is handig: als je ergens gaat wonen met je kinderen wil je graag vantevoren weten waar je voor op moet passen. Dat de privacy van de daders hiermee geschonden zou worden, zal de meeste ouders aan hun hol roesten. Voor de stigmatiserende werking van een enkelband geldt wat mij betreft hetzelfde - had je het maar niet moeten doen - maar dat kan nog ondervangen worden door een chipje te laten implanteren.

Het is veiliger voor de samenleving. Het is goedkoper voor de staat, en zelfs de daders gaan erop vooruit - het alternatief is een langere gevangenisstraf en TBS-behandeling. Laat die chips ook in Nederland maar komen.

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Als Iknik dan maar door blijft gaan met z'n linkse praatjes!

1 augustus 2005 om 15:57  

Een reactie posten

<< Home