19 juli 2005

Lijst Geert

Ik heb een visioen over Geert Wilders. Die man heeft namelijk een verschrikkelijk probleem: hij moet een lijst hebben bij de komende verkiezingen. In peilingen schommelt hij verschrikkelijk, maar voor de zekerheid moeten er toch wel minstens twintig namen op. Maar wat voor mensen melden zich nou aan voor de Lijst Wilders?

Kijk eens naar hoe dat die andere politieke ondernemer, Pim Fortuyn, verging. Dat was een man, met meer visie, meer charisma en meer hersens dan Geert, maar zijn lijst? Patjepeeërs, leugenaars, mepppend tuig, politieke opportunisten, baantjesjagers en als klap op de vuurpijl Winny de Jong. En al die mensen komen niet eens meer bij Geert langs!

Geert, kortom, zou zich in zijn handjes knijpen als een fris gekapte (iemand op die lijst moet het toch zijn) jongeman of – dame zich bij hem zou melden. Hogeschool voor Journalistiek gedaan, dus redelijk bij, en bereid om hem naar de mond te praten.
Het moet, kortom, niet al te moeilijk zijn om als undercover-journalist binnen te komen bij de Lijst Geert.

Nu zijn journalisten geen bijster creatieve denkers, anders schreven ze wel fictie. Als ik dit kan bedenken, stikt het van de redacties en freelancers die dit ook al hebben overwogen. Ik zie voor mij: een lijst Geert Wilders voor de komende verkiezingen, met daarop Geert Wilders en negentien undercover-journalisten, die in hun stukjes braaf elkaar verslaan.

Na de verkiezingen organiseren ze een partijcongres en stemmen ze de partijleider weg. Hij was er toch al aan gewend om in zijn eentje in de Kamer te zitten, dus van schuldgevoelens hoeft geen sprake te zijn. Een voorstel voor een wettelijk verbod op persvoorlichters is al in de maak.



P.S. Na het Nederlandse 'nee' tegen de Grondwet diende Geert een motie van wantrouwen in tegen het kabinet. Niet één kamerlid steunde zijn motie. Maar stel dat het kabinet zou zijn opgestapt - wie zou er dan op Geert zijn lijst hebben gestaan?

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Nou Bart, wat let je? ;P

19 juli 2005 om 16:18  

Een reactie posten

<< Home