20 juli 2005

Koninkrijk

Echt, de mensen praten tegenwoordig, maar ze weten voor geen ene kaaaanker watskeburt. Neem nou de komkommertijd. Iknik zit alweer dagen met zijn handen in het ongekamde haar omdat hij geen idee heeft waarover hij moet schrijven. Er is juist mooier nieuws dan ooit, omdat al die saaie politiek niet in de weg komt.

Ooit droomde ik ervan om een speciaal tijdschrift te maken met alleen maar komkommernieuws. Als ik ooit een uitgever tegenkom die het niet uitmaakt dat al die zooi voor niets op Internet te lezen is, heb ik eindelijk een baan. Neem nou dit nieuws van pulpspecialist Ananova.

Een Australische boer was het zo grondig oneens met zijn regering, dat hij het land rond zijn boerderij tot koninkrijk uitriep. “Ik weiger de Australische regering te erkennen, en betaal dan ook geen belasting.” Getekend door Zijne Koninklijke Hoogheid Little Joseph Rigoli, prins van Ponderosa.

Slotgracht aangelegd en vervolgens miljoenen verdiend, al was het maar omdat ze geen belasting meer hoefden te betalen. De Australische regering is het nu eindelijk zat, en de familie Rigoli staat terecht voor fraude. Dat zou ik zeer toe willen juichen: het is natuurlijk niet de bedoeling dat elke lap grond zichzelf zomaar onafhankelijk verklaart en dan een niet-democratisch gekozen staatshoofd krijgt dat weigert belasting te betalen.

Ik pleit voor heraansluiting van Nederland bij het Spaanse koninkrijk.