12 september 2005

Lentebui

Het heeft dit weekend verschrikkelijk geregend. Een lentebuitje, want dit weekend begon de Linkse Lente. Volgens Femke Halsema zijn we nu wel weer lang genoeg banaal en rechts geweest, of zuurpruimig links, en daarom schuift zij nonchalant alle meteorologie aan de kant om in september de lente te verkondigen.

Misschien zou het beter zijn geweest als ze er even mee had gewacht tot, pak hem beet, 21 maart. Dat de website veel spelfouten heeft, ach. Dat je soms de teksten niet kan lezen omdat je niet verder naar beneden kunt scrollen, ach. Een hummer die voor de tekst over hummers staat - wie stoort zich er nu echt aan?

Maar Femke's linkse lente is dezelfde zure wijn in een nieuwe zak. Hummers moeten verboden worden want mensen hebben niet het recht om zelf hun auto uit te zoeken. Heel Nederland moet ophoesten zodat tweeverdieners hun kinderopvang kunnen betalen. Wiet moet gelegaliseerd worden, ook al is het een stuk gevaarlijker dan Nederland dacht toen we hier met gedogen begonnen.
Veel mensen zullen er door dit monstrum niet over de streep getrokken worden.

En dat is zo jammer, want op zoveel punten wil ik het best met GroenLinks eens zijn. Duurzaamheid is niet alleen iets voor vieze hippies als Ilya Pfeijffer of links-vullen-rechts-vullen Spijkerman; ik leef waarschijnlijk nog over vijftig jaar en dan moet deze aardkloot er toonbaar uitzien. Waarom hoor je rechtse partijen daar nou nooit over?

Wat ik wil? Niet links, niet rechts, maar recht door zee. Een politieke zomer, waarin links en rechts ophouden met over elkaar te zeiken, en samen echt wat van dit land weten te maken. Als Femke dat voor elkaar krijgt, doe ik haar een cursus websites bouwen kado.

4 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Jajaja, onze website ziet er ook niet uit, dankjewel. Maar wij hebben hem niet met veel tamtam in de nationale media gelanceerd, of half salonsocialistisch Nederland een stukje in laten leveren.

De verhuizing zit er echt, echt aan te komen; de eerste vormgeefsels zien er goed uit, en we houden jullie op de hoogte. Belangstellende cartoonisten en columnisten kunnen zich ook nog steeds melden.

12 september 2005 om 23:00  
Anonymous Anoniem zei...

De Linkse Lente preekte voor eigen parochtie in Nijmegen. Of niet?

Na ja, ik ben in ieder geval niet meer geweest, al was ik benieuwd naar de lifestylemarkt. Wat hadden ze daar? Een abo op: Marxisme Nu? Vrouw doch niet verzuurd?

Dat mens was me ook veel te veel in het nieuws dit weekend.

LL

13 september 2005 om 09:28  
Anonymous Anoniem zei...

Het is femkes overigens.

13 september 2005 om 09:28  
Anonymous Anoniem zei...

O ja, parochie.

13 september 2005 om 09:29  

Een reactie posten

<< Home