07 september 2005

SGP

De Nederlandse Staat mag de SGP, een puist in het politieke landschap, geen subsidie meer geven. De postmoderne neohippie in mij juicht om het feit dat de gereformeerdste familie van Nederland geen belastingcenten meer mag gebruiken om zijn seksistische gedachtegoed te verspreiden.

In tegenstelling tot Bart ben ik protestants opgevoed. Ik heb mezelf ook lang Christen genoemd, tot ik besloot dat dat veel te veel bagage met zich meebrengt. Je moet toch eigenlijk geloven dat een boek dat duizenden jaren alleen in mondelinge vorm bestond, vervolgens op papier werd gezet en wie weet hoe vaak is geredigeerd, het onwrikbare Woord van God is. Bovendien vind ik het een rotstreek om mensen zo’n boek te geven én een vrije wil, om vervolgens boos op ze te worden als ze uit vrije wil besluiten dat ze vinden dat er te veel onzin in dat boek staat.

Vrouwen kunnen geen volwaardig lid worden van de SGP, en de legitimatie voor de regeling is dat boek. Dat is niet genoeg. Voor een Staat die zich niet met geloof bemoeit, is het Iknikiaanse Spook net zo echt als God en Allah. En als de Iknikiaanse Partij mensen met een Limburgs accent niet een volwaardig lidmaatschap mag weigeren, mag de SGP dat niet met vrouwen doen.

Natuurlijk blijft een rechterlijke uitspraak een zwaktebod. Ik zou liever zien dat de SGP wordt afgestraft door het electoraat, maar ja, dat probeert het electoraat al jaren. Het is een kleine, ongevaarlijke partij die zich altijd correct gedraagt, en het staat vrouwen natuurlijk vrij om niet lid te willen worden van een partij die ze zo minderwaardig vindt dat ze dat niet eens mogen. Er valt wat voor te zeggen om de übergrefo’s lekker te laten voor wat ze zijn.

Maar uitgerekend de SGP zou moeten begrijpen dat de afwezigheid van praktische bezwaren alléén niet genoeg is om iets goed te keuren. Als staatkundig gereformeerden principes mogen hebben, mogen verlichte heidenen dat ook. En als je religie je verbiedt om de principes van die heidenen te onderschrijven, is het natuurlijk van God los om hun geld aan te nemen.

8 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Uiteraard heb je ook geen enkele reden om mensen met een Limburgs accent te weigeren, toch?? :) Beter een zachte G dan een harde baard!

Wat een productiviteit trouwens, drie posts op 1 dag!!!

7 september 2005 om 23:44  
Anonymous Anoniem zei...

Het verbaasde mij dat vrouwen ueberuhaupt lid wilden worden. Dat wilden ze tot een tijd terug echt niet. Niet dat ze dat erg vonden, ze hadden wel wat beters te doen. Vandaar de continue aanhang (met een kleine vertekening want steeds meer vrouwen stemmen wel), iemand die niet orthodox gereformeerd is opgevoed zal het niet in zijn hoofd halen om op die partij te stemmen. De SGP zal dat ook niet aanmoedigen want Missie is ze vreemd. Laat ze maar wat aanmodderen want door de verhoogde opleiding van dit volksdeel sterven ze vanzelf wel uit.

8 september 2005 om 09:48  
Anonymous Anoniem zei...

Trouwens, deze christenen geloven niet in vrije wil. Hoogstens ervaar je vrije wil (een beetje Kantiaans). Voor een complete uiteenzetting, zie mijn scriptie :)

LL

8 september 2005 om 09:53  
Anonymous Anoniem zei...

Ben het overigens helemaal met de uitspraak eens, dat wel. Als zij de baas waren, dan zou het inderdaad volgens hun principes gaan.

8 september 2005 om 10:50  
Blogger Bart Braun zei...

Geen enkele reden om Limburgers te weigeren? Het Heilige Spook is juist dol op Limburgers, omdat die uit zichzelf al nooit 'u' zeggen.

Overigens beschouwt de Iknik.blogspot.comische kerk zich spiritueel verwant met de pastafarians (http://www.venganza.org/) en de aanhangers van de IPU-kerk
(http://www.palmyra.demon.co.uk/humour/ipu.htm).

8 september 2005 om 11:43  
Blogger Iknik zei...

Dol op Limburgers?

Ik merk dat je het Iknikiaanse Boek Der Vierennegentig Wijsheden nog eens goed door moet lezen, Bart. Het Spook heeft een hekel aan Limburgers, omdat ze nooit u zeggen en niet aan motorcross doen.

8 september 2005 om 14:08  
Anonymous Anoniem zei...

Ik voorzie een splitsing in de kerk...

8 september 2005 om 14:49  
Anonymous Anoniem zei...

Goh, hoe zit het eigenlijk met het actiecommittee "zet Limburg onder water?"

8 september 2005 om 15:45  

Een reactie posten

<< Home