08 november 2005

Cohen

Het is al een paar jaar salonfähig om de Amsterdamse burgemeester Job Cohen af te fakkelen. Hij is een naïeve multiculti, een softie, een linkserd die de bestaande problemen van zijn stad negeert. Alle grote steden in de westerse wereld hebben te kampen met criminaliteit, probleemwijken en radicale elementen, maar in Amsterdam is het allemaal de schuld van de vriendelijke PvdA’er.

Job wil de boel bij elkaar houden. Stel je voor: de burgervader van een stad met een bevolkinsdichtheid van 4435 inwonders per vierkante kilometer wil voorkomen dat dingen uit de klauwen lopen. Wat een zacht ei! Sterke mannen hebben we nodig, voor wie de tafels waar met vuisten op geslagen kan worden met wagonladingen tegelijk moeten worden aangesleept. Want alleen vuisten op tafels kunnen ons land uit de klauwen van de geitenneukende vijfde colonne houden.

Ayaanhangers als Leon de Winter en Sylvain Ephimenco kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe walgelijk islamofobofoob Job Cohen wel niet is. En hij werd ook nog eens de held van Europa (toegegeven, dat vond ik ook wel wat veel van het goede) in plaats van Ayaan Hrisi Ali.

Maar laten we wel wezen: het is een grof schandaal dat politici hier in Nederland voor hun leven moeten vrezen en Ayaan is een mooi symbool voor de strijd van vrijheid versus de radicale islam, maar veel meer ook niet. Zolang ze als een soort islamitische Dolle Mina af en toe opduikt in de publiciteit om iets over radicale moslims te zeggen en zich vervolgens weer terugtrekt om op kosten van de belastingbetaler aan haar boek te werken, gaat het best. Maar je moet er toch niet aan denken dat ze in een positie komt waar ze daadwerkelijk macht heeft. Burgemeester van Amsterdam, bijvoorbeeld.

Dat gedweep met schreeuwlelijken is leuk en aardig, maar dit land gaat niet gered worden door mensen die af en toe de knuppel in het hoenderhok gooien. Of Cohen z’n werk altijd even goed doet weet ik niet, maar dat hij liever een geitenwollensok is die de boel bij elkaar wil houden dan een radicale Van-Goghist, spreekt vóór hem. Niet tegen hem.

4 Reacties:

Blogger Bart Braun zei...

Mwah. Hij lokt de kritiek ook wel erg uit, zul je moeten toegeven.

Demonstratief opdraven bij Van Gogh herdenkingen, terwijl 'onze Theo' overduidelijk een grafhekel aan zijn softe aanpak had.

Toen een Nederlands koppen de Diamantbuurt uit werd getreiterd door Kutmarokkanen gebeurde er vervolgens... niets!

Toen een groep Kutmarrokkanen twee buitenlandse homo's aftuigden - en dit blijkbaar een heel normale gang van zaken bleek - gebeurde er...niets!

Het feit dat de El Tawheed Moskee nog open is lijkt ook niet voort te komen uit zijn diepe begaandheid met het vrije woord, maar uit een rare dwang de boel bij elkaar te houden. Welke boel? Hoe kunnen 'de weg van de moslim' en de Cockring bij elkaar gehouden worden? Overigens steekt de grenzeloze tolerantie voor moslims wat schril af bij de behandeling die de Gay Parade van de gemeente Amsterdam krijgt, maar dat interesseert mij verder niet zo veel.

Maar goed, laten we Cohen het voordeel van de twijfel geven. De rellennaffers rukken op naar België, en deskundigen roepen dat het in Amsterdam ook best Chaos A.D. kan worden. Wat zal Cohen doen als hier de auto's en de gehandicapten in de fik gaan? We wachten nog even af, maar mijn voorspelling is: niets!

8 november 2005 om 23:17  
Blogger Iknik zei...

1. Alsof het goed was geweest als Cohen was weggebleven bij Van Goghs begrafenis.

2. Er gebeurt niet niks in de Diamantbuurt, zo wist zelfs de Kutkrant vlak na de reportage (zo uit m'n hoofd: van Trouw) te melden. Dat een achterstandswijk niet 1-2-3 een modelwijk wordt is logisch en niet alleen de schuld van de burgemeester.

3. Hoewel er echt wel eerder homo's in elkaar geslagen zijn in diverse steden -ongetwijfeld ook door Marokkanen- is het Amsterdamse geval het eerste waarbij de burgemeester de schuld krijgt. Alsof molestaties een zaak van de burgemeester zijn en niet van de politie.

4. Volgens mij was het grote probleem met de Gay Parade dat ie georganiseerd wordt door een man die bekend staat als een klein dictatortje en die ruzie heeft met iedereen.

En als de auto's in de fik vliegen, is het ongetwijfeld opnieuw de schuld van Cohen. Maar stel nu eens dat ze niet in de fik vliegen, krijgt de burgervader daar dan ook krediet voor? Of is het dan ineens rustig "ondanks" meneer Cohen, die immers altijd "niets" doet?

8 november 2005 om 23:49  
Anonymous M zei...

DE SCHOOLTAS VAN MIJN DOCHTER VAN 13 IS IN DE BUS AFGEPAKT DOOR EEN ALGERIJN VAN 13. NET 2 MAANDEN OP DE MIDDELBARE SCHOOL. DOOR DE BUSCHAUFFEUR HEEFT ZE HEM WEER TERUG MAAR ZE WERD NOG WEL EVEN UITGEMAAKT VOOR HOER. TOEN ZE HEM WEER TEGEN KWAM IN DE BUS BEDREIGDE HIJ HAAR. HIJ ZAL HAAR NOG WEL TE PAKKEN KRIJGEN. AANGIFTE GEDAAN EN MIJN DOCHTER DURFT NIET MEER NAAR SCHOOL, DUS IS ZE VANDAAG MET BUIKPIJN THUISGEBLEVEN.DE SCHOOL WAS JUIST ZO LEUK MAAR WE GAAN TOCH NAAR EEN ANDERE SCHOOL KIJKEN. HELAAS HEB IK GEEN GELD OM 2X SCHOOLGELD EN SCHOOLBOEKEN TE BETALEN. DUS IK HEB GEEN IDEE EN DE POLITIE HEEFT HEM OPGEROEPEN OM NAAR HET BURO TE KOMEN. HIJ IS 13 DAN MOETEN DIE OUDERS DAAR TOCH OOK OP AANGESPROKEN WORDEN! HET IS NIET ZO GEK DAT NOORD AFRIKANEN EEN NAAM HEBBEN. IK BEN IN ELK GEVAL ANDERS OVERZE GAAN DENKEN EN MIJN DOCHTER DIE IS NU BANG VOOR ZE!

13 november 2006 om 22:41  
Anonymous Anoniem zei...

arme m.......

25 december 2006 om 00:58  

Een reactie posten

<< Home