08 februari 2006

Cartoons (II)

Laten we maar weer eens gaan praten over de vrijheid van meningsuiting.

Doordat rellende moslims overal ter wereld de werkgebouwen van overbetaalde vertegenwoordigers uit Europa aan het platbranden zijn (waarschijnlijk als soort van ludieke actie om meer toeristen te trekken) en hierbij menig persoon om het leven komt (ondanks de doordachte acties van deze moslims zijn dit meestal zelf moslims), voelt Europa zich machteloos (Parool, 7 februari).

Europa wil iets doen, maar weet niet precies wat. Aangezien onze 'tegenstander' boos geworden is over een tekening, en een tekening de reden is dat er mensen dood moeten, lijkt het de EU het beste als we gaan praten met mensen met knuppels en molotovcocktails. Het heeft weliswaar geen nut en dat weet de EU ook, maar er moet toch iets gebeuren, want dit soort dingen kunnen niet. Laten we daarom maar eens kijken dat dit soort dingen in de toekomst niet meer kunnen gebeuren en of we misschien tekeningetjes kunnen verbieden...

Ik wilde het eigenlijk niet over dit onderwerp hebben, want er gebeurt bijna niets onverwachts en in de opiniepagina's van de kranten staat ook precies wat je kon verwachten. We zijn Nederland en tonen toch lekker allemaal islamcartoons, maar we zijn te schijterig en tonen die ene dan net niet. Toch breng ik het onderwerp toch ter sprake. Onze lievingelingspremier aller tijden heeft namelijk voor de eerste keer iets echt goeds gedaan. Hij wil absoluut niet dat er een gedragscode verplicht wordt voor de media of dat de media dat zelf moeten doen. Eenmaal dan toch hulde voor de man: eindelijk doet hij iets normaals.

4 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Die ene?

8 februari 2006 om 00:17  
Anonymous wout zei...

We moeten het ook niet overdrijven. Terroristen gelieerd met Al ADO en de Feijenoord Fatwa Brigade veroorzaken jaarlijks meer schade dan de moslims in Syriƫ en Jordaniƫ. Bovendien scanderen ze even lelijke leuzen.

8 februari 2006 om 09:17  
Anonymous De Piet zei...

En dan komt de PvdA opeens met een gedragscode.. Zijn ze, zonder de rest van de wereld in te lichten, opeens van partijnaam gewisseld?

8 februari 2006 om 10:11  
Anonymous Anoniem zei...

http://dilbertblog.typepad.com/the_dilbert_blog/2006/02/cartoonist_or_p.html

LL

9 februari 2006 om 14:15  

Een reactie posten

<< Home