08 februari 2006

Pingwins

Het is er veertig graden onder nul, en droger dan in de Sahara. De enige dieren die er leven zijn keizerspinguins, een diersoort die ontworpen is om te zwemmen, en niet om te lopen. Desondanks lopen de pinguins elk jaar zo'n honderd kilometer om te paren en eieren te leggen - iets dat elk geloof in een intelligente ontwerper voorgoed omver zou moeten kegelen.

Gisterenavond ging ik beroepshalve naar March of the Penguins. Na zo'n twee zinnen ben je de stem en de uitdrukkingen van Urbanus wel zat, en dan moet je nog anderhalf uur. Je zit in een krappe bioscoopstoel, en achter je zit een groep pubermeisjes die luidruchtig wegsmelt elke keer als er een baby-ping-win (Urbanus zegt pin-gwin) in beeld is: elke minuut. Als je halverwege moet pissen, heb je pech: dan mis je een stuk van de film. Als ik de film illegaal had gedownload, had ik geen enkele van deze nadelen gehad. En de stichting Brein maar klagen dat er zoveel piraterij plaatsvindt...

Mijn grootste ergernis is echter dat we in Nederland altijd een eeuwigheid moeten wachten voor films hier uitkomen. In de VS waren de pingwins de grote zomerhit. Elke keer als ik in welk ander buitenland ook ben, draaien daar films die in Nederland pas maanden later in de bioscoop komen. Als je wil voorkomen dat mensen massaal downloaden, begin dan met ze niet maandenlang in verleiding te brengen. Het script is al af voordat er met filmen wordt begonnen, dus met gelul dat het ondertitelen zoveel tijd kost hoeft niemand aan te komen.

Wat March of the Penguins betreft: koop de DVD, als je hem nog niet gezien hebt. De beelden zijn prachtig, en thuis kan je pissen wanneer je wilt, roken voor het beeldscherm, en vervelende pubers uit je kamer weren. En je kan het gezwam van Urbanus uitzetten!

2 Reacties:

Anonymous buke zei...

Je had ooit beloofd dat als er ooit een point & click adventure uit zou komen dat jij hem dan zou bespreken. Binnenkort komt 'keepsake' uit van 'lighthouse interactive'. Kunnen wij hier binnenkort een review verwachten?

8 februari 2006 om 14:27  
Anonymous Anoniem zei...

Koop de dvd? ;) ;)

Maar zelfs eentje aan branden durf ik niet. Pinguins, bah

9 februari 2006 om 13:12  

Een reactie posten

<< Home