04 maart 2006

Kattenpest

Heb ik al eens gezegd dat de vogelpest-hysterie een overtrokken hype is? Goh, ja, inderdaad.

Er bestaat natuurlijk altijd nog de kans dat ik het mis heb, en dat de vogelgriep inderdaad verandert in een dodelijke mensengriep, maar zelfs als dat gebeurt is nu al het middel erger dan de kwaal. Blinde paniek, ophokgeboden, hectoliters tamiflu - je zou haast vergeten dat er elk jaar een griepgolf langskomt in Nederland, en dat die ook al honderden doden eist.

Gelukkig heeft de overheid - die de meest krankzinnige maatregelen neemt om ons gerust te stellen - nu de grens bereikt. Katten zijn de nieuwe vogels! Ook ophokken, bang voor zijn, dumpen bij de kinderboerderij want je weet maar nooit!

Het is denk ik tijd voor wat cijfers:
Aantal mensen in heel Europa dat vogelpest heeft gekregen: nul.
Aantal katten in heel Europa dat vogelpest heeft gekregen: één.
Aantal mensen in de hele wereld dat vogelpest heeft gekregen van hun kat: nul.

Je kat binnenhouden uit angst dat hij je besmet met vogelpest is onzinnig. Je kat binnenhouden uit angst dat hij doodgaat aan vogelpest is nobel, maar de kans dat hij overreden wordt door een auto is duizenden malen hoger.
Het mooie is echter dat iedereen die zijn buitenkat een paar dagen binnen probeert te houden in no-time overtuigd is van de hypeheid van de vogelpest.

Op dag één is het nog een enge ziekte waar Poekie tegen beschermd moet worden. Op dag twee zou je willen dat Poekie wist hoe hij de kattenbak moest gebruiken, op dag drie liggen al je meubels aan gort en op dag vier schop je dat kutbeest naar buiten, vogelpest of niet. Zo erg is die ziekte nou ook weer niet, vergeleken met een kat die op je lip zit.

2 Reacties:

Anonymous De Piet zei...

Katten zijn lief...

6 maart 2006 om 12:54  
Anonymous Anoniem zei...

Ik weet dat columnisten er altijd van beschuldigd worden dat ze over hun kat schrijven...

6 maart 2006 om 13:49  

Een reactie posten

<< Home