28 april 2006

Liefde

Houden jullie GODVERDOMME nou eens op met websurfen, en ga kindertjes maken! Chopchop, an der Arbeit, de Heer heeft jullie die piemeltjes en gleufjes niet voor niets gegeven. It's a dirty job, but someone's gotta do it. En die someone, dat is natuurlijk niet Paus Benedictus XVI himself, gebonden aan het celibaat als hij is.

Jullie kille websurferts poepen te weinig kinderen uit. Vroeger ging dat vanzelf, maar aangezien iedereen de kerkelijke opstelling over anticonceptie daalt het geboortecijfer. ''Wellicht is het gebrek aan creatieve en op de toekomst gerichte liefde de reden dat veel stellen er tegenwoordig voor kiezen niet te trouwen, dat zo veel huwelijken op niets uitlopen en dat het geboortecijfer aanzienlijk is teruggelopen."

Van Ratzinger zelf hoeven we niet al teveel op de toekomst gerichte liefde te verwachten; hij wordt volgend jaar 80. Zelf is hij nooit getrouwd geweest en heeft hij ook geen kindertjes bij elkaar geneukt, wat voor mij als niet-katholiek de vraag oproept waar hij zich eigenlijk mee bemoeit.

Zelf zou ik iets hebben gegokt over het feit dat het onmogelijk is om een fulltimebaan met kinderen te combineren, en voor velen onmogelijk om een huishouden op één fulltime inkomen draaiende te houden. Dat er meer huwelijken op de klippen lopen heeft meer te maken met het feit dat de Kerk dat niet meer met harde hand verbiedt, zodat mensen nu wèl een tweede kans hebben om op zoek te gaan naar ware liefde.

En als er iets is waar we helemaal niet op zitten te wachten dan is het wel meer kinderen. De hele aardkloot barst uit zijn voegen van de overbevolking, en de katholieken hebben eindelijk besloten niet langer als fokvee voor meer gelovigen te gaan fungeren. Hulde!

Wat de liefde betreft, kunnen we kort zijn. De Paus heeft officieel, als enige op de hele aardkloot, een direct lijntje met God. Daar moet iets mee te regelen zijn. Of zou die ook al decennia niet meer naar de Paus luisteren?