04 juni 2006

Brokjes (2)

Ik heb even wat uitzoekwerk gedaan, en er is goed nieuws! Er zijn genoeg walvissen om Nederland zijn rechtmatige plaats in de glorierijke walvisvaart weer op te laten nemen. Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat de jacht op zulke bijzondere wezens moreel fout is, maar onze overheid kijkt wel uit. Voor je het weet is het ook moreel fout om de paling uit te roeien, of om varkens op te sluiten in hokjes ter grootte van een varken.

De enige drempel die zou kunnen bestaan voordat onze mannen met baarden hun vaderlandse spierbundels inzetten om uit hertengewei gesneden harpoenen in het walvissenvet kunnen smijten, is het feit dat Nederland lid is van International Whaling Commission. Eigenlijk vooral om tégen de walvisvaart te zijn, maar een kniesoor die daarop let.

Sterker nog, zelfs als wij niet Hemmingwayesk de wereldzeeën opgaan voor onze kattenvoerindustrie, is er geen enkele reden waarom wij nog zouden betalen om lid te zijn van het IWC. Japan heeft jaar in jaar uit gelobbyd om de meest achterlijke kokosnotenlandjes mee te laten stemmen in haar voordeel. Nederland heeft Luxemburg, bekend vanwege de lange kustlijn en vele walvissen in haar territorium, erbij betrokken.

Dit rariteitenkabinet van landen komt eens in de zoveel tijd bijeen om samen af te spreken hoeveel walvissen er doodgemaakt mogen worden. Als Japan het niet eens is met het afgesproken aantal, zoals na de laatste vergadering, trekken ze zich er vervolgens niets van aan. Weg met die club!

2 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Wat de democratie ons allemaal wel niet heeft opgeleverd. :)

Moniek

5 juni 2006 om 13:00  
Blogger Bart Braun zei...

Voor de vegetariërs onder ons is er nu http://www.eathufu.com/home.asp

Het vegetarische alternatief voor vlees van walvissen en babyzeehondjes!

5 juni 2006 om 13:55  

Een reactie posten

<< Home