02 juni 2006

Weekendblog: De Jouwe

Poëzie is de lingerie van onze taal. Voor de dagelijkse omgang kleven er wat nadelen aan, maar op het juiste moment is het een versterkend minimalisme. Juist door te bedekken en het oog te misleiden wordt er aan kracht gewonnen. Als de stijl tenminste enigszins acceptabel is.

De meeste mensen geven het schrijven van gedichten op rond de leeftijd dat ze hun moeder niet meer hun ondergoed laten kopen, en dat is vrijwel altijd terecht. Des te meer deugd doet het mij om andermaal te kunnen linken naar een poëtisch blog. De opstelster werkt bij Ekko, en de muziekposts die zij plaatst getuigen dan ook van een goede smaak. Net als bij ons, trouwens.

Ons Weekendblog van deze week, kortom. De Jouwe is een combinatie van het beste van de moderne popmuziek met de gedichten van 'Mari'. Om in lingerie-termen te blijven: ik krijg er wel een stijve piemel van.

(Edit: om onduidelijke redenen heeft Blogspot het heel moeilijk met linken vandaag. Dit wordt alweer de derde poging waarbij ik niets verkeerd heb gedaan.)

(Edit 2: In de code staat het goed, maar de boven mij gestelden gaan er vervolgens mee aan de haal. Het URL is in elk geval: www.livejournal.com/users/1216749)

1 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Je piemel heeft duidelijk geen verstand van poëzie...

3 juni 2006 om 18:08  

Een reactie posten

<< Home