07 september 2006

Ik partij, jij partijt, wij partijen (1)

‘Wist u dat ze tegenwoordig ratten drie keer langer kunnen laten leven? Nee? Nou dat kunnen ze wel!’

De verkiezingen zijn in aantocht. Dat betekent niet alleen dat we getrakteerd gaan worden op verkiezingsposters, -slogans en –debatten, maar ook dat we kennis kunnen maken met een aantal nieuwe partijen. Dit keer staan er vierenzeventig partijen ingeschreven bij de Kiesraad, al betekent dat niet automatisch dat ze mee mogen doen met de verkiezingen. Daarvoor zijn handtekeningen nodig, en een smak geld.

De komende tijd zullen we zo nu en dan één van deze underdogs de revue laten passeren. Hierbij kiezen we natuurlijk voor de partijen die zich weten te onderscheiden, al is het maar door hun naam. De ‘P.V.D.M. en alle overige aardbewoners’ is daarmee een voor de hand liggende eerste keus, ook nog eens vanwege de website, die alle gevestigde opvattingen omtrent lay-out, overzichtelijkheid, duidelijkheid, kleurgebruik en hoofdpijn durft uit te dagen.

Het citaat waarmee dit stuk begint, is van de P.V.D.M.e.a.o.a. Het antwoord op voor de hand liggende vragen als ‘Wie zijn ze?’, ‘Drie keer lager dan wat?’ en ‘Nou en?’ wordt niet gegeven, wat het geheel alleen maar intrigerender maakt.

‘Gezien dat er nu op aarde ongeveer 6,5 miljard gewone mensen zijn is het onvermijdelijk dat we niet meer voort planten. Rekening moet gehouden worden met het herrijzen van de doden,’ aldus de partij. En om het probleem dat hierdoor wordt gecreëerd meteen weer op te lossen, moeten we het (bijna) eeuwige leven krijgen. Wetenschappers breken al tientallen decennia hun hoofd over het verouderingsproces, maar P.V.D.M.e.a.o.a. heeft de heilige graal: teamwork. Met teamwork hebben we binnen enkele jaren de wetenschappelijke doorbraak die nodig is om het vergrijzingsproces te stoppen.

En het Koningshuis mag vertrekken. Het geld dat het vorstenhuis van de bevolking heeft gestolen, nou, ‘dat soort dingen gaat het koning rijk van Beatrix gewoon terug betalen.’ Zo.

Ik ben razend benieuwd naar de persoon die het partijprogramma heeft geschreven. Ik hoop dat de P.V.D.M.e.a.o.a. op de één of andere manier genoeg geld bij elkaar weet te sprokkelen, want de verkiezingen zullen er beslist kleurrijker van worden.

4 Reacties:

Anonymous De Piet zei...

Wow... begrijp ik nou goed dat de oprichter Gods bestaan niet erkend en zelf denkt God te zijn? De Bosjesweg in Sluiskil, wat voor tehuis hebben ze daar zitten?

8 september 2006 om 09:58  
Blogger Dirkjandiederic zei...

Wow, de hoeveelheid spelfouten op die site maakt de hele discussie tussen een wit en groen boekje compleet overbodig, zelfs aan woorden die in beide versies hetzelfde zijn, weet de schrijver een creatieve draai te geven.

8 september 2006 om 15:27  
Anonymous Anoniem zei...

De definitie van 'terrorisme' is ook hilarisch: http://www.onvermijdelijk.nl/Definities/Definities.htm

8 september 2006 om 21:32  
Anonymous chico-T zei...

Deze man vol ambitie wil graag aangesproken worden als "de graaf der wijsheid".

26 september 2006 om 21:23  

Een reactie posten

<< Home