14 september 2006

Korenwolfman

In de discussie rond rugnummers voor ME'ers laat Nederland een uitgelezen kans liggen. Tuurlijk, de politie gaat wel eens te ver, en dan moet je ze achteraf kunnen straffen. Aan de andere kant zijn wat stokslagen en een hondenbeet natuurlijk nog een veel te lichte straf voor mensen die vrijwillig een concert van Ali B. bezoeken.

Maar waarom zouden we ons aan van die suffe rugnummers houden? Geef agenten hierin nou eens echte vrijheid. Geef ze geen rugnummer, maar laat ze zelf een aansprekend mep-alias verzinnen. Als agenten The Crippler, Botte Berend en Korenwolfman zich misdragen tijdens het supportertje-meppen, kan de corps-chef discipline uitdelen zonder hun geheime identiteit bekend te maken.

Zo'n naam is natuurlijk veel makkelijker te onthouden dan een rugnummer, zeker als we ook in de kostuums los gaan. Veelkleurige strakke pakken, uiteraard wel uitgevoerd zonder cape en met beschermend materiaal. Botte Berend mag zijn wapenstok met latex pimpen tot het eruit ziet als een groot dinosaurusbot, Korenwolfman (met de vergelijkbare kracht en snelheid van een korenwolf, uiteraard) kan aanvallen met een speciaal verdovend bijtwapen dat in zijn helm is geïntegreerd.

De ME'ers zullen zich meer kunnen identificeren met hun werk, als ze een steekje laten vallen kunnen ze gestraft worden, en de gevechten met supporters zullen nog betere televisie opleveren. Ik kijk er nu al naar uit.