26 oktober 2006

Aandacht

En toch is er iets serieus mis met de huidige verkiezingscampagne. Ja, er worden wel braaf gedurfde politieke uitspraken gedaan, de partijkopstukken halen hun zeepkisten uit het vet, en de Stemwijzer, het Kieskompas, de Kies Wijzer en god weet hoeveel andere stemsites zijn allemaal weer online. Leuk en aardig, maar verkiezingen zijn nog nooit eerder zo ontzettend nergens over gegaan.

Balkenende schreef een brief aan Lingo. Wouter Bos liet zijn naam drukken op knalrode boodschappentassen, die inmiddels omgeruild kunnen worden bij de Dirk omdat het supermarktconcern niet zo blij was met deze kopieën. Femke Halsema heeft grapjes ingesproken voor op de TomTom, André Rouvoet, of all people, heeft een rap en Mark Rutte heeft een heus videolog. Alle andere partijen zijn natuurlijk ook prominent aanwezig op Hyves en Youtube, en als je als lijsttrekker geen eigen weblog hebt hoor je er ook niet bij.

De enige politicus die de afgelopen in het nieuws kwam vanwege de inhoud van zijn partijprogramma, was Geert Wilders. Terwijl de Balkenendes, de Bossen, de Ruttes en de Marijnissens al weken druk bezig zijn met aandacht creëren om de aandacht, op welke manier dan ook, lijkt de geblondeerde Limburger de enige lijsttrekker te zijn die niet meedoet aan die onzin. Nou ja, hij en Bas van der Vlies, het opperhoofd van de gereformeerdste familie van Nederland. En dat is jammer, want op die twee ga ik niet stemmen.

Als deze verkiezingscampagne één ding duidelijk maakt, is het wel dat de subsidies voor partijen fors omlaag kunnen. Bakken met geld worden besteed aan de grootst mogelijke poep, die helemaal niks te maken heeft met waar verkiezingen om horen te gaan, en die eigenlijk gewoon verboden zou mogen worden. Want zonder verbod zien partijen blijkbaar niet in dat het gewoon schunnig is om met belastinggeld digitale niksigheidjes te fabriceren en op internet te verspreiden, en heel Nederland te bedelven onder de plastic troep.

4 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Andermaal een mening die een groter publiek verdient. Stuur op naar de landelijke kranten!

27 oktober 2006 om 14:47  
Anonymous wout zei...

Gedesillusioneerd cynisme is zoo jaren '90.

Verkiezingen gaan toch nooit ergens over.

28 oktober 2006 om 02:15  
Anonymous Anoniem zei...

Och, ze gingen wel eens minder nergens over dan nu, staat mij bij.

28 oktober 2006 om 14:21  
Blogger TheBuke zei...

En er zijn toch zo veel zaken waar het over zou kunnen gaan?
De AOW
Afghanistan
Het integratieprobleem
Onderwijs
Weet ik veel, dit land kon toch zou veel beter? Hoe dan?

29 oktober 2006 om 10:33  

Een reactie posten

<< Home