14 oktober 2006

Bombardement


Na de atoomproef van vorige week, gaan nu stemmen op om sancties op te leggen aan Noord-Korea. Waar ik eerder werd beschuldigd van grenzeloos VVD-isme, moet ik hier toch van de partijlijn afwijken.

Sancties zijn namelijk kut. In Irak is de bevolking jarenlang kapotgetreiterd door de sancties, zonder dat Saddam er slechter van werd. De Noord-Koreanen kunnen er bar weinig aan doen dat Kim Jong Il hun dictator is, en verdienen niet nog meer straf.

In plaats daarvan zou ik willen pleiten voor bombardementen.

Laat het komen tot uitgebreide regens van televisies, generatoren, medicijnen, voedsel, benzine, mobiele telefoons en andere weelde. Voor het geld van één bom kun je 250 televisies kopen, dus we zijn nog goedkoper uit dan met normale oorlogsvoering ook.

Noord-Koreanen zijn namelijk net echte mensen. Abstracte concepten als democratische verkiezingen zijn lang niet zo interessant als welvaart. En als ze eenmaal welvaart hebben, dan valt er een stuk beter met ze te praten. Als je niets hebt behalve de Grote Leider, dan volg je wel de grote leider. Maar als de Grote Leider jouw televisie, SUV en dagelijkse maaltijd bedreigt door ruzie te zoeken met de hele wereld, sta je wèl tegen hem op. Als we wat satellietontvangers mee bombarderen, kunnen we de Noord-Koreanen ook nog eens blootstellen aan onze propaganda - ik bedoel, de vrijheid van informatie van het Westen.

Sancties zullen Kim Jong Il niet van zijn atoom-experimenten afhouden - het wordt toch ooit oorlog daar. Als die oorlog er komt, is het zaak dat de Noord-Koreanen aan de kant van het Westen staan. Irak heeft laten zien dat je dat laatste niet makkelijker maakt met sancties. Een bombardement van weelde is goedkoper dan een bombardement van bommen. Laat de vliegtuigen maar vertrekken!

6 Reacties:

Anonymous iknik zei...

Als je de Noord-Koreanen echt zover wil krijgen dat ze in opstand komen, maak je er een trial version van: televisies met batterijen die na 30 dagen op zijn, geen benzine maar wel SUV's met één volle tank, mobiele telefoons met 100 minuten beltegeoed. En tegelijkertijd werp je foldertjes af: "Like this demo? Then oust your leader and get the full version!"

14 oktober 2006 om 18:38  
Anonymous Sophie zei...

Wow..

15 oktober 2006 om 22:45  
Anonymous De Piet zei...

En bloemen! Vergeet de bloemen niet!

15 oktober 2006 om 23:12  
Anonymous wout zei...

Oorspronkelijk een idee van Maddox, geloof ik, maar best goed gejat hoor.

16 oktober 2006 om 13:23  
Blogger Iknik zei...

Niet helemaal, maar het is inderdaad wel een afgeleide van Operation Pennydrop

16 oktober 2006 om 14:19  
Anonymous Anoniem zei...

En bloemen heb ik ook al eens op mijn kop gekregen in Nijmegen.

zie:

http://www.blossum.com/

16 oktober 2006 om 14:43  

Een reactie posten

<< Home