20 oktober 2006

Links

Groot nieuws! Leraren zijn links. Een normaal mens heeft dat indertijd op school zelf gezien, maar de AOB vond het nodig om er een onderzoek tegenaan te gooien.

De verklaring ligt natuurlijk voor de hand: alleen linkse mensen voelen zich aangetrokken tot slecht betaalde, laag gewaardeerde rotbanen als juf, zuster of journalist. Een uitzondering is de politie: politieagenten zijn vrijwel allemaal rechts, maar er is niemand die dàt een slechte zaak vindt.

Andersom leeft er bij rechts wel het rare idee dat onderwijs de hele maatschappij corrumpeert. Nederland heeft nog nooit een linkse regering gehad, maar dat ligt duidelijk niet aan de gruwelijke indoctrinatie.

Waar komt die angst toch vandaan? Rechts is hier al sinds mensenheugenis de baas, maar als blijkt dat journalisten of leraren het niet met de baas eens zijn, doet iedereen ineens alsof die groepen iets te vertellen hebben. Dat elke verkiezing het tegendeel bewijst, maakt blijkbaar niet uit. Bovendien ligt de oplossing zo voor de hand: zorg er gewoon voor dat journalist of juf een dikbetaalde statusbaan wordt, dan krijg je vanzelf meer rechtse mensen in die vakken.

5 Reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Grappig, vandaag zei een collega accounting dat hij de indruk had dat economen (in nijmegen dan) het een doodzonde beschouwen als je rechts stemt. Dat is natuurlijk niet zo, maar goed, hij noemde de VVD dan ook "sociaal liberaal". Het was goed te pareren met: "Als er een echte sociaal liberale club was, zou ik daar wel op stemmen" en "Nee hoor, als je D'66 stemt, moeten we je wel standrechtelijk executeren".

20 oktober 2006 om 16:14  
Anonymous Anoniem zei...

Ik blijf me verbazen over die paranoia. Als die linkse leraren en ambtenaren echt zoveel inlvoed zouden hebben, waarom zijn er dan zoveel mensen die op rechts stemmen? Afzetten tegen je frustraties van de middelbare school?

21 oktober 2006 om 10:54  
Blogger Iknik zei...

De meeste politieagenten zijn rechts? Mwoh, ligt een beetje aan je definitie. Ze zijn misschien streetwise, maar volgens mij stemt het grootste deel van de agenten braaf PvdA.

21 oktober 2006 om 14:01  
Anonymous Anoniem zei...

Nee, nee, die man ìs belachelijk. De media geven 'm gewoon aandacht.

22 oktober 2006 om 14:37  
Anonymous Anoniem zei...

Met dat haar en die uitspraken en dan roepen dat je belachelijk gemaakt wordt? Nogal een gebrek aan interne reflectie noem ik dat. En als ie wel eens een keer genegeerd wordt (zoals wanneer er uitnodigingen voor debatten de deur uit gaan) is het ook weer niet goed..

23 oktober 2006 om 10:45  

Een reactie posten

<< Home